Volledig thuis blijven blijkt voor sommigen toch een heel Karwei

Foto: Charles Duijff

Waar tal van ondernemers financieel pijn lijden, en zelfs al failliet zijn of dreigen te gaan door de huidige malaise, spinnen de bouwmarkten garen bij de corona-crisis. Ook zaterdag 28 maart 2020 waren de parkeerplaatsen van o.a. Karwei, Gamma en Praxis in de regio weer goed bezet.

Tekst en foto’s Charles Duijff

‘De Gamma’ is o.a. de 3e letter van het Griekse Alphabet, maar ook een eenheid voor magnetische inductie. Wij kennen de Gamma vooral als bouwmarkt. De onderneming doet de ‘magnetische’ variant van haar naam eer aan, want enthousiaste klussers blijken als door een magneet er naar toegetrokken in deze bange tijden. ‘Help mijn man (of vrouw) is klusser!’ Tijdens onze ‘almost lock-down-period of time’ zetten partners elkaar kennelijk spontaan aan het werk. Schilderen, timmeren, behangen….Ze kunnen elkaar door al die verplichte dagen thuis, soms sowieso achter het behang plakken……’Ik kan het’ staat op één van de borden op onderstaande foto. Nou laat zien dat je het kan dan…..Spelen ze spelletjes met elkaar? Wie heeft thuis het Monopoly? Ga niet langs af, ga direct naar de…….jawel de bouwmarkt!  (afbeelding Pixabay)Ook bij de Praxis in Velserbroek was het aardig druk. Ik zag veel bezoekers met zakken potgrond sjouwen. Ook voor plantjes kan je daar ruim terecht…. ’t Is ook wel weer voor de tuin. Lekker buiten bezig zijn…..De parkeerplaats van IKEA in de Waarderpolder daarentegen toonde maagdelijk deze zaterdag…… Waar het daar nagenoeg dagelijks een zeer drukke bedoening is, biedt IKEA wel de gelegenheid om er bestelde goederen af te halen…. Zij hanteren daarbij adequate veiligheidsmaatregelen:

  • Wij verzoeken klanten met maximaal 2 personennaar de winkel te komen om de bestelling op te halen.
  • Wij vragen klanten en medewerkers om voldoende afstand (minimaal 1.5 meter) te bewaren van elkaar.
  • Wij zetten in alle winkels in Nederland ter preventie extra schoonmaakmaatregelen in.
  • Als medewerkers die last hebben van een neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts, dienen zij thuis te blijven. Ook instrueren we uit voorzorg medewerkers die onlangs in een door het RIVM aangewezen risicogebied geweest zijn om tenminste 14 dagen thuis te blijven.
  • Heb je zelf last van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts? Laat dan iemand anders je bestelling ophalen. Dit kan je aangeven in het bestelproces, degene die de producten ophaalt dient een orderbevestiging en legitimatiebewijs te laten zien. Hieronder het inlaatgebied en afhaalunit van bestellingen…Lukt het nu even niet om je inrichtingsdromen waar te maken? Kom op die droomkeuken komt wel!…Advies: Mens Erger Je Niet! Toegegeven, soms ook een heel Karwei, om binnenshuis naast jezelf ook de kids bezig te houden……

 

 

 

Reacties