Haarlemse zangers zingen bij verzorgingstehuizen

HAARLEM – Op het balkon van zorgcentrum Reinaldahuis gingen de handen massaal de lucht in toen zanger Mike Daane ‘Zijn het je ogen’ van Koos Alberts zong. Daane zong bijna voor een ‘vol huis’, zo druk was het: het balkon was vol en overal hingen mensen uit de ramen.

(bronnen: NH Nieuws/Roy van Buuringen)

Acht zangers maakten vandaag onder de naam Haarlem Zingt een gratis toer langs verzorgingstehuizen. Woordvoerder Roy van Buuringen: “We willen het zorgpersoneel en de bewoners die vastzitten op hun kamertje flink in het zonnetje zetten.”

De bevriende artiesten gingen niet over één nacht ijs bij hun voorbereidingen. Ze maakten gebruik van een busje met aanhanger dat diende als podium. Er was een heel draaiboek opgesteld en een crew van zo’n acht man hielp de zangers bij het spektakel. De optredens waren ook live te volgen op de Facebookpagina Nieuws uit Haarlem en omgeving.

Groepsvorming verboden
De toer begon bij Huis ter Hagen in Driehuis en eindigde  bij De Rijp in Bloemendaal. Ook Het  Reinaldahuis, Schoterhof en Schalkweide kwamen aan de beurt. Op alle locaties zong een aantal zangers vanaf de aanhanger waarbij aan alle coronamaatregelen is gedacht. De zangers moesten 1,5 meter bij elkaar uit de buurt blijven en groepsvorming op of naast de aanhanger is verboden.

De acht zangers waren Lesley Rosbach, Mike Daane, Ramon Koning, Rick van Egmond, Denny de Klerk, Angelo Kok, Danny van Moorselaar en Dean Molenaar.

Reacties