Haarlemse Mug nog vóór Pasen ‘de Bietenbrug’ op, maar helemaal geen suiker voor Haarlemmermeer

Foto: Charles Duijff en Pixabay

Als geboren Haarlemmer besloot ik zaterdag voor Pasen 2020 eens een kopje suiker te gaan lenen in Halfweg. Aan de Ringvaart in Zwanenburg ging ik meteen ‘de Bietenbrug’ op. Geen suiker voor mij daar. De fabriek bleek niet Halfweg, maar was helemaal weg. Sinds 1992 al, liet ik me vertellen.

Tekst en foto’s Charles Duijff

De uitdrukking ‘de bietenbrug opgaan’ heeft als betekenis dat dingen fout gaan. Zo worden bijvoorbeeld Marathon-lopers vaak gewaarschuwd, dat ze zonder voldoende training halverwege het parcours ‘de bietenbrug’ op kunnen gaan en voortijdig moeten afhaken. De hardloper voor me bleef dat vooralsnog bespaard, hoewel….hij ging wel de Bietenbrug op…Biete sehr Charles, De Bietenbrug….Al wat voor mij overbleef was een nog volop in ontwikkeling verkerend fabriekscomplex, dat Sugar City heet. Wat een zoethoudertje voor een Duijff…Nou ja enkele duiven dan! Sugar City in aanbouw….Sugar…Honey honey…You are my candy girl, and you got me wanting you!  Dat vrolijke- en zoete nummer van de Archies schoot me zo maar te binnen. Het had net zo goed ook van The Sweet kunnen zijn….
 Honey honey! Maar natuurlijk, honing is natuurlijk een uitstekende zoetvervanger. Gelukkig trof ik in de Haarlemmermeer nabij de A9 een vriendje, dat daarvoor volop aan het zorgen was. Terug naar de Ringvaart in Zwanenburg. Bewaakte 30 KM zones daar, dus cruise-controle op 30. Veel fietsverkeer ter plaatse, en net als overal ook wielrenners natuurlijk. Overigens een aangename omgeving om te verblijven en op de juiste plaatsen geen 1,5 meter-probleem Jij en ik in een bootje..Jij en ik in een bootje… in een gezellig slootje…..jij en ik alleen, niemand om ons heen……De Bibits 1963Volop zon en ik bleef ondanks de barre coronatijd op zoek naar het vakantiegevoel. Plots voelde ik me daar als Haarlemmerméér Vakantie-Haarlemmer. Plots klonk de song ‘My Corona’ mij als ‘My Corendon’ in de oren…Mijn vakantiegevoel had een vlucht genomen! Okay, Haarlemmermeer heeft Schiphol, dat weet iedereen, maar nu wachtte mij een heuse en fraaie Boeing 747. Als een Fata Morgana! De laatste 747 is immers kort geleden geland op Schiphol… Het prachtige en chique Corendon Village Hotel lachte me toe….. Maar wat stond daar in de achtertuin…. Helemaal prepaired voor The Eurovison Song Contest….en voor mij natuurlijk, al zingt mijn zoon Sven beter als ik….. De schitterende Boeing, die in februari 2019 de A9 overstak met als eindbestemming het tuincomplex van het Corendon Village Hotel. Zo, even wegdromen op weg naar…..Alhoewel, wie het Corendon Village Hotel leert kennen wil waarschijnlijk gewoon daar blijven…’Tis’ te mooi om waar te zijn…..wielen in….eh ‘op’ de startblokken….off we go!!! Ophouden met dagdromen Charles….maar een Haarlemmermeerse meeuw was wel ready to go. From Sugar City to……O my God, my feather-dress…Nou Vintage dan maar…..Overigens, in Haarlemmermeer de nodige nestdrang. De hoentjes gaan niet de bietenbrug op, maar werken zich wel in de nesten Terug naar de A9 en traffic on lineVerkeer in BadhoevedorpSpelen met de hond in de berm nabij de A9Nog even een Paas-tip voor goochelliefhebbers. Verander een konijn in een Paashaas: Hoe?…Maak het konijn flink aan het schrikken, dan gaat hij er als een haas vandoor!

Fijne Paas allemaal en blijf gezond!

Reacties