Burgemeester Wienen onthult voor de 2e keer beeldje Kortjakje bij Waalse Kerk

vrijdag 1 mei 2020: Vanwege de coronamaatrdegelen in het grootste geheim en met een beperkt aantal leden van de pers en genodigden, heeft burgemeester Jos Wienen vanmiddag het nieuwe Konjakjebeeld onthuld.

Michaela Bijlsma en Eric Coolen maakten een zelfde beeldje al eerder namens Nieuwe Gracht Producties. Dit werd toen mogelijk gemaakt door Marco Post van Maxibel. Dat eerste beeldje was van brons.

Het werd begin dit jaar gestolen. De dieven waren mogelijk uit op het brons, dat hooguit een paar tientjes kan hebben opgeleverd. De makers van het beeldje lieten zich echter niet ontmoedigen en er kwam een nieuw exemplaar. Het beeldje toont geen verschil met het vorige, maar het nieuwe beeldje is gemaakt van waardeloos materiaal. Kunststof vermengd met beton. Bronsdieven hebben er dus niets aan. Bhazz Goemans heeft het beeld bevestigd. Marco Post van Maxibel was ook nu weer de hoofdsponsor. Kanjers!Het eerste beeldje  werd in 2016 onthuld door burgemeester Jos Wienen. Dit was zijn eerste activiteit als Haarlemse burgemeester! Ook nu was de burgemeester bereid het nieuwe exemplaar te onthullen. We kennen de burgervader als liefhebber van kunst en geschiedenis. 

Complicatie

Een extra complicatie voor officiële bijeenkomsten vormt vandaag de dag natuurlijk het coronavirus. Kortjakje is bovendien nog altijd ziek ook! Gelukkig zorgden Eric Coolen en zijn vrienden voor een mondkapje, zowel voor kortjakje als voor de burgemeester. Het kleurde nog bij zijn kostuum ook! Trendy en modern! Even de bril af en….ziezoDe bril kan weer op. Wel wennen voor de burgervader hoor, dat was duidelijk te zien… Ach en Kortjakje was toch niet besmet met het virus. De burgemeester zelf ook niet gelukkig.De afstand tussen de burgervader en Kortjakje werd noodgedwongen minder dan 1,5 meter. Maar Kortjakje bleek dus negatief getest op het virus. Dat gebeurde op zondag, toen ze even niet ziek was, in de kerk, met een onbesmet boek vol zilverwerk. Jos Wienen waagde zich daarom met een gerust hart onbeschermd aan de onthulling van het beeldje. De pers en genodigden bleven wel op veilige afstand….Voorafgaand aan de onthulling sprak burgemeester Wienen de aanwezigen toe. Tevens spoorde hij aan met z’n allen even te zingen voor Kortjakje. (Zie en beluister daarom ook filmpje bij intro artikel)

 

 

 

 

 

Reacties