Rotaryclub Haarlem-Oost en Restaurant Groenendaal bieden gratis maaltijden tbv Het Open Huis en DOCK Haarlem

Foto: Charles Duijff logo's deelnemers

Rotaryclub Haarlem-Oost en Restaurant Groenendaal bieden gratis maaltijden aan, t.b.v. deelnemers van Het Open Huis en DOCK Haarlem.

De leden van de Rotaryclub Haarlem-Oost eten gewoonlijk iedere woensdagavond met elkaar in Restaurant Groenendaal in Heemstede. Door de coronacrisis gaat dit nu niet door. Om het restaurant maar ook de bewoners in Haarlem te helpen in deze moeilijke tijden, blijven de koks van Groenendaal de komende vier weken hun heerlijke maaltijden koken en bieden deze aan aan Haarlemmers die dit gebaar goed kunnen gebruiken.

Via DOCK en Het Open Huis worden vier weken lang ongeveer 50 Haarlemmers uit Schalkwijk en Haarlem-Oost geselecteerd om een warme maaltijd te ontvangen. De leden van de Rotary Haarlem-Oost brengen, samen met de vrijwilligers van DOCK en Het Open Huis, de maaltijden persoonlijk langs.

Het Open Huis (Haarlem-Schalkwijk) en DOCK verwelkomen normaal gesproken vele buurtbewoners  bij hun maaltijden en ontmoetingsactiviteiten. Zo eten er tweewekelijks bijna 100 mensen mee bij de open maaltijden van Het Open Huis. Vanwege de coronamaatregelen is dat voorlopig niet haalbaar.

Linda Wegman, directeur Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC) en initiatiefnemer vanuit de Rotary Haarlem-Oost: “Het idee om vanuit onze Rotary hulp te bieden tijdens deze coronacrisis ontstond al snel. Met dit initiatief slaan wij twee vliegen in één klap: we helpen Restaurant Groenendaal die de afgelopen maanden helaas veel omzet is verloren door de coronacrisis, maar minstens zo belangrijk, bieden wij hiermee Haarlemmers die nu noodgedwongen hun wekelijkse gezamenlijke maaltijd zien vervallen een waardig alternatief én een gezellig ontvangstmoment”.

De actie loopt van woensdag 3 juni tot eind juni.

De gratis maaltijdservice is mede tot stand gekomen door het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC). Het VWC heeft op verzoek van de Rotary Haarlem-Oost geholpen bij het koppelen van de Rotary aan de goede doelen.

 

Reacties