Jenna van Sancta Maria beste Singer- Songwriter 2020 bij HIT Haarlem

Foto: Sancta Maria

HAARLEM – Afgelopen zondag 7 juni werden de prijswinnaars van HIT Haarlem 2020 bekend gemaakt. VWO-geslaagde leerling Jenna Markovits won de 1e prijs voor beste Singer- Songwriter!

Het Haarlems Interscolair Toernooi (HIT) biedt scholieren masterclasses en een professioneel podium om hun talenten te laten zien. Ook het HIT was dit jaar een digitale editie vanwege de coronacrisis. ‘HIT goes digital’ is te volgen via Instagram. Eergisteren ging het HIT erop uit om de prijzen te overhandigen aan de winnaars in de categorieën Singer- Songwriter, Beeldende Kunsten, Spoken Word en Klassieke Muziek.

Sancta’s trots Jenna werd tot allerbeste bekroond in de categorie Singer- Songwriter. Jurylid en zangeres PYN zei het volgende: “Jenna heeft een prachtige song geschreven en met haar warme stem en dromerige melodielijnen is het een heerlijke zomerse tune! Als ze zo door gaat kan ze zomaar eens in de voetsporen van Eefje de Visser treden!” Emma van Stedelijk Gymnasium werd tweede en Leyla van College Hageveld pakte de derde plaats.

Omdat alles dit jaar digitaal was, is er ook een digitaal podium. De HIT-winnaars gaan een video clip opnemen in het Slachthuis. Dit wordt mede georganiseerd door A Small Gang Education en Patronaat Haarlem.

Reacties