Gebruik je talent en maak het verschil!

Foto: vrijwilligers academie

In onderstaand overzicht vind je de scholingen die het Vrijwilligerscentrum Haarlem e.o. alleen of in samenwerking met een of meerdere partners van de Vrijwilligersacademie Haarlem, de komende periode organiseert.

Het ‘nieuwe normaal’: Live-streams en online trainingen

In het ‘nieuwe normaal’ waarin live-streaming en online video belangrijker dan ooit zijn, blijft de Vrijwilligersacademie niet achter. Online media is het bindingsmiddel voor de moderne professional en vrijwilliger. Daarom organiseert de Vrijwilligersacademie één video conferencing systeem (ZOOM) en drie livestream interviews met Q&A met interessante experts voor vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

De livestream interviews worden mede mogelijk gemaakt door Dennis Cup, oprichter van het online mediaplatform Haerlems Bodem.

De livestreams zijn te volgen via de Facebookpagina van het VWC  https://www.facebook.com/vwchaarlem/ 

Online training: Storytelling met Expressie (aanmelden verplicht)

Als vrijwilliger bevind je je op diverse plekken in de samenleving. Je ondersteunt, draagt bij en dat is van grote waarde. Storytelling letterlijk vertaald is “verhalend vertellen” en dat betekent zo ‘rijk’ mogelijk vertellen: een situatie tastbaar beschrijven en alle zintuigen laten prikkelen. Door je overdracht (oftewel presentatie) zo verhalend mogelijk te vertellen, houd je de aandacht van de luisteraar beter vast. Zo komt jouw boodschap sterker over en raak je meer verbonden met je publiek, de ander én jezelf.

Data: Donderdag 18 juni en dinsdag 30 juni van 10.30 tot 12.00 uur

Link naar scholing

Livestream: Wat doe je bij verlies in de organisatie?

Hoe vang je je vrijwilliger op die na lange tijd terugkeert op de werkplek waar een bewoner, cliënt of maatje is overleden? Hoe ga als vrijwilliger om met verlies/verdriet van de mensen waar jij vrijwilliger voor bent?
Welke aandachtspunten zijn van belang in het ondersteunen van de ander in verlieservaringen?

Datum: Woensdag 24 juni van 16.00 tot 17.00 uur

Link naar scholing

Livestream: Corona en de 1,5 meter samenleving in je vrijwilligersorganisatie

Langzamerhand gaan vrijwilligersorganisaties weer open. Bij het organiseren van vrijwilligerswerk in de 1,5 meter economie kan de situatie elke week anders zijn. Hoe ga je als vrijwilligersorganisatie hiermee om?

Datum: Woensdag 1 juli van 16.00 tot 17.00 uur

Link naar scholing

Livestream: Vrijwilligers betrokken houden in coronatijd, hoe doe je dat? (max. aantal deelnemers: 10)

Bij veel organisaties worden op dit moment nog geen vrijwilligers ingezet, of slechts sporadisch. Het is daarom vaak een uitdaging om vrijwilligers betrokken te houden, want het contact wat je normaal gesproken hebt is een stuk minder intensief. Veel vrijwilligerscoördinatoren herkennen dit en jij wellicht ook. Hoe houd je vrijwilligers betrokken? Hierover gaan we praten tijdens deze online meeting.

Datum: Dinsdag 7 juli van 16.00 tot 17.00 uur

Link naar scholing

Reacties