Sociëteit Vereeniging Haarlem: Concert voor de thuisblijvers

Foto: Charles Duijff

Als gevolg van de coronacrisis hebben 2 op de 5 mensen besloten niet op vakantie te gaan: ze blijven thuis. Een andere consequentie van deze crisis is dat vele musici financieel in problemen zijn gekomen door het wegvallen van de inkomsten uit de reguliere concerten.

Zelfs nu de concertzalen langzamerhand weer opengaan zijn de problemen voor de musici nog niet voorbij. Door de 1,5 m maatregel wordt slechts een deel van de zaalcapaciteit gebruikt. Dit betekent een verminderde omzet en dus een lager inkomen. De commissie Muziek van de Sociëteit Vereeniging heeft daarom besloten ook tijdens de zomermaanden concerten te organiseren: de Concerten voor de thuisblijvers.

Vele podia hebben besloten hun entree voor concerten te verhogen om de musici enigszins tegemoet te kunnen komen. De Sociëteit Vereeniging sluit zich hierbij aan. Besloten is de entree voor de concerten die door de commissie Muziek van de Sociëteit worden georganiseerd beperkt te verhogen: leden betalen € 15,- per persoon en niet-leden € 20,- per persoon. We hopen dat onze gasten deze verhoging zullen billijken als ondersteuning van onze musici.

Prachtig programma

Zondag 26 juli 2020 Zaal open 11.45 uur | aanvang 12.30 uur

Het eerste Concert voor de thuisblijvers zal worden verzorgd door Jeroen Dupont viool & Frank van de Laar piano

Programma:

Ludwig van Beethoven

-Vioolsonate nr. 6 in A-groot, Op. 30 Nr. 1

-Allegro

-Adagio molto espressivo

-III. Allegretto con variazioni

Johannes Brahms

-Vioolsonate nr. 2 in A-groot, Op. 100

-Allegro amabile

-Andante tranquillo – Vivace – Andante – Vivace di più – Andante – Vivace

-III. Allegretto grazioso (quasi andante)

– Pause –

Maurice Ravel

-Vioolsonate Nr. 2, M. 77

=Allegretto – Blues – Perpetuum mobile (16 min)

Formule van het podium

De Sociëteit Vereeniging heeft geen winstoogmerk, kinderen gratis toegang, vrije zit (zaal in 1,5 opstelling), podium bovenal bestemd voor jonge, professionele musici die ervaring willen opdoen. Reservering en betaling alleen digitaal via de site of contactloos aan de kassa (geen cash).

Parkeren (betaald)/ bereikbaarheid

Parkeergarage Raaks of op de Zijlweg (max 3 uur), tien minuten lopen vanaf Station Haarlem, diverse buslijnen, halte Raaksbrug.

Locatie:

Sociëteit Vereeniging, Zijlweg 1 te Haarlem

Link website / agenda

 

 

Reacties