Jeugd kan zich uitleven met Freerunning

Foto: Onno Hulshof

Tijdens de coronamaatregelen wordt door tal van (sport)organisaties veel aandacht besteed aan mogelijkheden voor de jeugd, om gezond en ook op een leuke- en uitdagende manier te bewegen.

Freerunning is daarvan een goed voorbeeld. Zo konden kinderen van diverse leeftijden zich recent uitleven bij de Munki Academy op de Grijpesteinweg 5 in Haarlem. Dit werd georganiseerd in samenwerking met Spoorzone Zuid West en Haarlem Effect. Aanvankelijk zou het evenement buiten plaatsvinden, maar dit kon vanwege de weersomstandigheden vrijdag j.l. niet doorgaan. Na afloop van de workshops werden de kids getrakteerd op een Italiaans ijsje…..

Alle foto’s: Onno HulshofFreerunning:

Bron Munki Academy: Tijdens freerunning word je bedreven in de kunst om hindernissen te overwinnen op een zo vloeiend en snel mogelijke manier. Met behulp van turntoestellen en valmatten worden situaties nagebootst die je op straat kan tegenkomen. Het doel van het gebruik van zo’n speciaal parcours, is het verleggen van grenzen door middel van vele technieken, om obstakels te kunnen overwinnen. Naast de fysieke kant, is de filosofie achter deze discipline – de vrijheid en het verleggen van grenzen – ook heel belangrijk. Zie ook de website van MUNKI MOTION

Reacties