Haarlemse baanwielrenner Büchli mag naar de Spelen

Foto: Nicola, Wikimedia Commons, CC-by-sa 4.0

HAARLEM – Matthijs Büchli mag zich op gaan maken voor de Olympische Spelen in Tokio. De baanwielrenner uit Haarlem kreeg deze week te horen dat Nederland vier baansprinters afvaardigt naar de Spelen en Büchli is een van die vier namen.

(bron: NH Nieuws)

Eerder werd al bekend dat Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland heen zouden gaan, terwijl de vierde renner nog geselecteerd moet worden.

Het voelt als een mooie beloning voor Büchli, die echter wel weet dat de échte beloning pas in Tokio kan worden opgehaald. “We zijn er nog lang niet en het doel is niet om er alleen maar heen te gaan”, zegt de sprinter tegen mediapartner NH Sport. “Het voelt wel als een eerste kleine overwinning, want het was best moeilijk om er heen te raken. Maar ik doe nu in ieder geval mee, dus dat is fijn.”

Lang was er onduidelijkheid rondom de situatie van de Noord-Hollander. Hij vindt het dan ook fijn dat het nu duidelijk is dat hij kan toewerken naar de Olympische Spelen. Bovendien was het ook echt nodig om het te weten, vindt hij. “We zitten sinds maart al in training terwijl ik niet weet of ik train voor de Spelen. Verder hebben we ook niet echt wedstrijden die er toe doen.”

“Mijn ambitie ligt meer bij de Spelen dan bij de wedstrijdjes er omheen”

“De eerste wedstrijden waar je eventueel een beetje voor zou kunnen trainen die zijn pas in maart”, vervolgt Büchli. “Toch ligt mijn ambitie toch echt meer bij de Spelen dan de wedstrijdjes die daarom heen worden verreden. Dat je nu zeker bent en weet dat je voor de Spelen traint, dat is alleen maar goed.”

Klik HIER om verder te lezen bij mediapartner NH Nieuws.

Reacties