Vrijwilligers Centrum (VWC) gaat samenwerken met de  SESAM academie

Foto: Logo's VWC Sesam /Pixabay Charles Duijff

Per 1 september 2020 gaat  het VWC samenwerken met de  SESAM academie. De SESAM academie is een maatschappelijk adviesbureau waarin ruim 75 senioren hun expertise belangeloos inzetten voor vrijwilligersorganisaties.

De adviseurs van de SESAM academie hebben in hun werkende leven bij diverse organisaties gewerkt en nemen veel kennis en ervaring mee. Uitgangspunt van de academie is het bevorderen van kwaliteit en professionaliteit van (vrijwilligers)organisaties. Deze organisaties kunnen bij de SESAM adviseurs terecht voor allerhande adviezen. Besturen van Stichtingen en Verenigingen van (vrijwilligers) organisaties kunnen ondersteuning krijgen bij bestuurlijke en organisatorische kansen en uitdagingen.

Linda Wegman, directeur VWC: “We zien in de praktijk dat besturen van vrijwilligersorganisaties aanlopen tegen pittige vraagstukken, en zijn verheugd dat wij met deze samenwerking besturen kunnen ondersteunen bij het toekomstbestendig maken van hun organisatie”.

Ook organisaties die te kampen hebben met de effecten van de coronacrisis kunnen terecht bij de SESAM adviseurs. Er wordt bijvoorbeeld gekeken op welke manier de organisatie het beste toegerust kan worden. De adviseurs onderhouden zowel  face to face contact met gepaste voorzorgsmaatregelen in combinatie met digitaal contact. Ernst Millaard, SESAM adviseur: “Door onze landelijke én lokale verbindingen kan SESAM goed inspelen op vraagstukken van non-profitorganisaties in tijden van corona”.

Op 22 september kan iedereen via een Live stream op de Facebookpagina van het VWC van 16.00 tot 17.00 uur kennismaken met de adviseurs van de SESAM academie. Daarnaast houdt de SESAM academie regelmatig spreekuur in het Informatiepunt Haarlem Sámen!. Na een gratis intake kost een advies 80 EUR per dagdeel. Meer informatie en data van het spreekuur van de adviseurs is te vinden op de website van het VWC via de volgende link: https://www.haarlemvoorelkaar.nl/sesam-academie

 

Reacties