Telstar en Volendam delen punten in eerste competitieduel

De eerste wedstrijd van de nieuwe competitie tussen Telstar en Volendam is en Velsen geëindigd in een 2-2 gelijkspel.

(Foto’s: Ton van Steijn)

De ‘Vissersderby’, waarbij de Volendammers vooraf favoriet waren, kende een vliegende start. Al na 6 minuten lag de bal in het net van de bezoekers nadat Ilias Bronkhorst het misgrijpen van Volendam-doelman Nordin Bakker in de rebound afstrafte.

De vliegende start van de Witte leeuwen kende een vervolg in de 39e minuut toen Nordin Bakker zich opnieuw verkeek op een inzet van Pattynama en wederom Bronkhorst de juiste man op de juiste plek was om de 2-0 op het bord te krijgen.

De luxe voor Telstar zou echter niet lang duren. Al 4 minuten later, in de 43e minuut was het Nick Doodeman die zorgde voor de aansluitingstreffer en daarmee de Volendammers met hervonden moed de rust instuurde.Na de rust was het Volendam dat die heerste op het veld. Telstar kwam nauwelijks nog aan aanvallen toe en het was dan ook een kwestie van tijd voordat de gelijkmaker zich aandiende. Dat gebeurde in de 68e minuut toen Zakaria El Azzouzi tekende voor de 2-2 op aangeven Vlak.

Daarna nam de druk op Telstar nog meer toe en de kans dat de Velsenaren uiteindelijk zonder punten de eerste wedstrijd zouden afsluiten werd steeds groter. Pas toen Andries Jonker een drievoudige wissel toepaste (waarbij o.a. doelpuntenmaker Ilias Bronkhorst naar de kant werd gehaald) kreeg Telstar weer wat meer lucht en wist nog enkele kansen te creëren.  Het meest kansrijk was Yael Liesdek. In de slotfase was hij dicht bij een doelpunt. De invaller had de tijd om op doel te schieten vanuit het strafschopgebied, maar zag zijn inzet geblokt worden door Micky van de Ven.Zaterdag 5 september staat de volgende competitiewedstrijd op het programma. Dan gaat Telstar op bezoek bij Eindhoven dat gisteren goede zaken deed in de Domstad om daar Jong Utrecht met 2-1 te verslaan.