Zaterdag 12 september Bookstore Day in Nederland

Foto: Google Maps

Zaterdag 12 september is het Bookstore Day in Nederland. Dan vieren we de boekhandel. Want een boekwinkel is een bijzondere plek.

Kom zaterdag naar Athenaeum Boekhandel Haarlem Gedempte Oude Gracht 70 2011 GT Haarlem…..

De boekwinkel is een bijzondere plek, één die prikkelt en nieuwsgierig maakt. De conceptbooks van de Haarlemse kunstenares Annesas Appel (1978, Amsterdam)​ inspireren ook. Ze zijn van 12 t/m 18 september te bewonderen in onze etalage en in de winkel. Kom kijken en vier mee!

Annesas Appel neemt dagelijkse dingen als basis voor haar werk. Gebruiksvoorwerpen, landkaarten, een laptop, een kast met boeken, of kleding: ze richt haar onderzoekende blik op zaken die onderdeel zijn van onze routines en vanzelfsprekendheden. Appel onttrekt deze zaken aan de context waarin we er vertrouwd mee zijn. Voorwerpen of beelden analyseert ze en onderwerpt ze vervolgens aan een heel eigen systeem om zo te komen tot een nieuwe visuele weergave, een nieuw en eigen beeld.

Het werk van Appel is opgenomen in diverse collecties, waaronder De AkzoNobel Art Foundation het Getty Research Institute, de New York Public Library, de Yale University Library en Museum Voorlinden.

Zie voor uitgebreide informatier BOOKSTORE DAY BIJ DE ATHENAEUM BOEKHANDELS

Reacties