Voor Kennemerlanders die graag in de natuur zijn: IVN en Natuurwerkdag Middenduin!

Foto: Charles Duijff

Elke eerste zaterdag van november vindt de Natuurwerkdag plaats. Elk jaar gaan duizenden vrijwilligers in heel Nederland in de natuur aan de slag.

Dit jaar is voor de 20e keer de Natuurwerkdag en dat gaan we vieren; drie dagen aan de slag voor natuur dichtbij huis op 6, 7 en 8 november!  Samen inzetten voor natuur dichtbij huis. Het IVN Zuid-Kennemerland steekt deze drie dagen de handen uit de mouwen in natuurgebied Middenduin in Overveen.

Het IVN Zuid-Kennemerland en Staatsbosbeheer organiseren samen deze 3-daagse werkdag. Natuur moet je onderhouden om het mooi te houden! Een dag lekker buiten werken in de natuur met een groep enthousiaste mensen. Middenduin is een verborgen juweel van bossen, duinen en valleien! Middenduin is een prachtig natuurgebied van Staatsbosbeheer en heeft een mooie landschappelijke afwisseling met bebost en open duin, steile duinkloven met in de diepte een mooie waterstroom, hellingbossen en chaletachtige huisjes op de duintoppen. U bent van harte welkom! Wij gaan vrijdag, zaterdag en zondag op diverse plekken aan de slag; abelen weghalen op de hellingen langs de Zanderijvaart, Amerikaanse Vogelkers weghalen in het bos, de uitzichtheuvel bij de Zanderij schonen van allerlei kleine bomen. Dit alles zo de oorspronkelijke duinflora weer een kans te geven! Samen aan de slag voor natuur en landschap. Ook leuk voor oudere kinderen!

Dit vrijwilligerswerk is hard nodig! Natuurliefhebbers die het leuk vinden om een bijdrage te leveren aan natuurbehoud in Middenduin zijn van harte welkom! Ervaring is niet vereist. We gaan met kleine groepen mensen op diverse plekken tegelijkertijd aan de slag. Neem eigen lunchpakket, werkkleding, koffie/thee en mok mee. Wij zorgen voor begeleiding, gereedschap, extra koffie en thee, werkhandschoenen…en lekkere vlaai bij de koffie! Informatie en aanmelden graag via www.ivn.nl/zk of www.natuurwerkdag.nl Het belooft leuke en gezellige dagen te worden!

Marc van Schie IVN Zuid-Kennemerland  06-22 5757 48

 

Reacties