GGD experts bij Nova College open en eerlijk over corona

Foto: Nova College

Het Nova College maakt graag gebruik van het aanbod van GGD Kennemerland om expertmeetings in de klassen te houden over corona. Twee geneeskundestudenten komen in de klas en gaan met de studenten van het Nova College in gesprek over corona. De studenten Scheepvaart in IJmuiden hadden de primeur.

Twee geneeskundestudenten (Bradley en Julia) kwamen woensdag in de klassen op de locatie Kanaalstraat in IJmuiden om met de studenten Binnenvaart en Zeevaart in gesprek te gaan over hun coronagedrag. Doel was op een oordeel loze manier bewustwording te creëren en studenten inzicht te geven waarom het zo belangrijk is om je aan de coronamaatregelen te houden.

Uit de eerst hand

Opleidingsmanager Anuschka van der Tier is enthousiast over de manier waarop Bradley en Julia met de studenten Binnenvaart en Zeevaart in gesprek gingen: ‘Zeer duidelijk en leuk dat het peer to peer wordt verteld! Het is vooral fijn dat onze studenten op een positieve manier benaderd worden. Niet beschuldigend wat toch een beetje de tendens is richting de jeugd op dit moment. De presentatie is positief ontvangen. De studenten kregen dingen te horen die zo nog niet wisten en ze vonden het interessant om informatie over corona nu eens uit eerste hand van de GGD te horen uit de media. Medewerkers GGD zeiden dat vooral de vierdejaars studenten Stuurman alle schepen heel goed reageerden. Dit zijn examenkandidaten en zij houden zich scherp aan de regels want ze willen dat de examens volgende maand doorgaan.’

Alle vragen beantwoord

De GGD is ook na afloop: ‘Wij hebben het als heel positief ervaren. Vrijwel alle studenten deden actief mee. Je merkt dat het een groot onderwerp is, waar iedereen op zijn/haar manier mee bezig is. Een van de studenten vertelde dat hij het gevoel heeft dat aan het eind van elke les alle vragen zijn beantwoord en dat dat waarschijnlijk ook te maken heeft met de open- en eerlijkheid van de twee geneeskundestudenten. Zij willen er graag mee doorgaan, dus dat is ook een goed teken!’

Voor en door jongeren

De expertmeetings zijn voor en door jongeren. Experts Bradley (23 jaar) en Julia (21 jaar) studeren geneeskunde en doen nu bron- en contactonderzoek bij de GGD.

Voor meer informatie [email protected].

Reacties