From dusk till dawn

Foto: Charles Duijff

Uitslapen is geen optie en je moet ’s avonds op tijd op het strand zijn. Voor iedere fotograaf is het een uitdaging, foto’s van de zonsopkomst ‘dusk’ vanuit het oosten en de zonsondergang ‘dawn’ vanuit het westen, en het laatste bij voorkeur op het strand.

Tekst en foto’s Charles Duijff

De foto’s zijn op 6 en 7 november 2020 genomen. De zonsondergang aan de kust van Bloemendaal en de zonsopkomst in Haarlem, en Haarlemmermeer Halfweg en Zwanenburg. Tijdstip van vertrek zaterdag 7 november ’s ochtends om 5:30 uur en de zonsondergang vrijdagavond 6 november tussen 16:30 uur en 18:00 uur.

Ik begon wat betreft de zonsopgang ’s ochtends in Haarlem, Hieronder de Gedempte Oude gracht rond 6:00 uur nog in het donker….(klik op iedere foto voor uitvergroting)De Botermarkt werd gereed gemaakt voor de zaterdagmarktIk reed daarna richting de Camera Obscuraweg bij IKEA…De bekende KPN toren in the dark…. NS Station Spaarnwoude en Oostpoort Ik vergat ongetwijfeld foto’ te maken van….maar ja bij IKEA hebben ze daar begrip voorDaarna door naar Halfweg aan de Ringvaart, bij de vroegere suikerfabriek. Tegenwoordig ‘Sugar City’ Daar waren de eerste tekenen van DUSK te zien…..ochtendgloren….De suikersilo’s bevatten inmiddels kantoorruimten. Ze zijn prachtig verlicht en dat geeft de foto’s natuurlijk een gouden randjeVan de Ringvaart naar een landingsbaan bij Schiphol FLY ME TO THE MOON Vervolgens retour richting Heemstede. Daar zocht ik het Spaarne op. Eerst een zijwatertje van het Spaarne. Daar komt hij (weer) aan hoor onze koperen ploertLangs het Spaarne….. DAWN betekent eigenlijk schemering. 

From DUSK till DAWN is ook de titel van een film uit 1996. Vrij vertaald: Van zonsopgang tot zonsondergang. Hieronder mijn bezoek aan het strand van Bloemendaal op 6 november…

 

Reacties