Haarlem: Wethouder Merijn Snoek (CDA) kondigt vertrek aan

Foto:

Op woensdag 11 november heeft wethouder Merijn Snoek (Financiën, Sport en Openbare Ruimte) bij de gemeenteraad en het college van Haarlem zijn vertrek aangekondigd: “Na ruim 12,5 jaar actief geweest te zijn in de Haarlemse politiek als fractieondersteuner, raadslid en wethouder, is het tijd om mijn plek af te staan aan iemand met frisse energie.

Ik dank het CDA Haarlem, de gemeenteraad en alle Haarlemmers voor het in mij gestelde vertrouwen.”

12,5 jaar actief in de Haarlemse politiek

Wethouder Snoek: ”Ik vond het een geweldige ervaring om mij als volksvertegenwoordiger en bestuurder in te zetten voor de stad waar mijn kinderen zijn geboren, voor Haarlem en Spaarndam. Onze gemeente is prachtig en ik ben trots op de bijdrage die ik heb geleverd. Nu is het tijd voor nieuwe ervaringen.” Burgemeester Jos Wienen: ”Het is heel jammer dat we een fijne collega in het college, een scherpe portefeuillehouder met breed draagvlak in de samenleving en in de raad verliezen. Ik heb begrip voor zijn duidelijke keuze en wens hem veel succes en plezier in zijn verdere loopbaan.”Opvolger

Met het oog op een soepele overgang verzoekt wethouder Snoek het CDA Haarlem een opvolger te zoeken. In afstemming hierop zal hij op een later moment formeel ontslag indienen, zodat er geen gat valt tussen zijn vertrek en de aanstelling van zijn opvolger.

Reacties