Haarlemse DARIOS Barbershop bestaat 5 jaar en opent barberopleiding

Foto: DARIOS Barbers & Education

Morgen, woensdag 18 november bestaat de Haarlemse DARIOS Barbershop 5 jaar. Een jubileum dat op een opvallende manier gevierd wordt: met de start van een eigen barberopleiding. Vanaf morgen gaat DARIOS Barbershop dan ook verder als DARIOS Barbers & Education.

In 2015 begon begon Dario Braun zijn barbershop in het fraaie hoekpand aan de Kleine Houtstraat 121 in de binnenstad van Haarlem. Inmiddels heeft hij ook een tweede barbershop geopend in Leiden en viert hij met zijn team het vijfjarig bestaan van DARIOS Barbershop.

Dit vijfjarige jubileum wordt meteen opgepakt om een nieuw initiatief van de Dario te lanceren: de start van een eigen barberopleiding en daaraan gekoppeld de naamswijziging van het bedrijf in DARIOS Barbers & Education.

Barberopleiding in coronatijd: kans in tijd van baanonzekerheid
DARIOS start met een barberopleiding in Haarlem, waar aspirerende barbers worden opgeleid tot volleerde meesters in het vak. Dario doet hiermee iets unieks: een heuse barberopleiding in Haarlem, waar iedereen terechtkan om dit prachtige vak te kunnen leren. Het lijkt een schot in de roos, zeker nu in deze onzekere coronatijden veel mensen niet baanzeker zijn. Inmiddels zijn de eerste 3 leerling-barbers begonnen aan hun opleiding en is het traject tevens geopend voor nieuwe student.

(foto’s: DARIOS Barbers & Education)

Droom uitgekomen
Dario Braun over zijn jubileum en de nieuwe barberopleiding: “Voordat ik in 2015 mijn eerste barbershop opende, heb ik in een aantal toonaangevende kapsalons in het land mogen werken”, vertelt Braun. “Toen het mijn ‘tijd’ was heb ik al mijn ervaringen en persoonlijke visie samen gebundeld. Dat resulteerde in mijn eerste zaak: DARIOS Barbershop in Haarlem. Na de eerste shop volgde in 2018 de tweede vestiging in Leiden. Mijn passie voor het vak heb ik altijd al willen overbrengen aan anderen en die droom is in 2020 tot uiting gekomen met DARIOS Barbers & Education”.

(foto: DARIOS Barbers & Education)

Kijk voor meer informatie op de websites van DARIOS Barbers: www.dariosbarbershop.nl en van Website DARIOS Education: www.darioseducation.nl

Reacties