Doneren en Investeren Crowdfunding Actie t.b.v. De Watermeterfabriek Haarlem

Foto:

In 1916 wordt er aan de Noord-Schalkwijkerweg in Haarlem een glasfabriek gebouwd. Deze fabriek is maar kort in productie, in 1921 neemt de Amsterdamsche Watermeterfabriek de locatie over om hier watermeters te fabriceren.

Vanaf 1937 krijgt de fabriekshal opnieuw een nieuwe bestemming en wordt het een aantal jaar gebruikt als zeepfabriek, sinds enkele jaren is het ook een gemeentelijk monument. Een van de initiatiefnemers van deze crowdfunding actie is opgegroeid aan de Noord-Schalkwijkerweg en heeft het pand en het terrein met pijn in het hart de afgelopen jaren steeds meer in verval zien raken. “Het is werkelijk een unieke locatie met zeer veel potentie,” aldus Robin Smit. “Samen met mijn vrouw Sabrina vinden wij al jaren dat met dit stuk Haarlems erfgoed iets leuks gedaan moet worden. Nu is de mogelijkheid aanwezig want de GemeenteHaarlem heeft het pand eerder dit jaar te koop gezet.“

Robin gaat verder: “Deze crowdfunding actie is in het leven geroepen waarbij wij een beroep doen op mensen uit de directe omgeving en ver daar buiten die net als de initiatiefnemers er een mooie locatie van willen maken, van diverse partijen zijn al in verschillende vormen toezeggingen gedaan. Onder andere de Timmerfabriek Haarlemmermeer doneert in natura zodra wij het pand in bezit hebben alle hoognodige deuren en kozijnen op maat.“

Het idee bestaat uit een gezellige horeca gelegenheid met terras en natuur ”speel” tuin. Het terras mag maximaal 250 m2 worden er blijft dus ruim 1500m2 over om een mooie natuurtuin van te maken, waar jong & oud welkom is. Daarnaast zal worden voorzien in een gratis toegankelijke ruimte voor alle scholieren uit de omgeving die daar een rustige plek kunnen opzoeken voor het maken van huiswerk en achteraf met scholierenkorting een frisje en een hapje kunnen eten en drinken, dit voor de jongeren uit de omgeving die daar thuis geen ruimte voor hebben, het toekomstige restaurant ligt op de fietsroute van en naar diverse scholen.Het pand staat nu te koop en de verkopende partij is de Gemeente Haarlem. De gunning zal plaatsvinden aan de hoogst ontvankelijke bieder in lege en ontruimde staat en die voor eigen rekening en risico de Watermeterfabriek restaureert en transformeert tot horecagelegenheid conform de gemeentelijke wensen, vastgelegd in het bestemmingsplan.

Op basis van huidige marktwaarde het horeca toekomstperspectief en verwachte marktwaarde na renovatie in combinatie met de opbrengst van onze crowdfunding actie zullen wij een passend bod indienen bij de Notaris, wij hopen hiermee de hoogst ontvankelijke bieder te zijn en daarmee het pand te kunnen aankopen en snel na de aankoop te kunnen starten met de renovatie.Kijk snel op

de Watermeterfabriek!

voor meer informatie over doneren of investeren om dit project tot een succes te kunnen maken.

Over de initiatiefnemers

Wij zijn Robin & Sabrina Smit samen met onze 3 kinderen vormen wij een gezellig ondernemend gezin van 5! Robin Smit, is 38 jaar en heeft jarenlange ervaring in diverse branches van Media &Reclame tot ICT en Vastgoed hij is een veelzijdig en multidisciplinair persoon, en altijd bezig met het uitwerken van nieuwe ideeën en concepten, momenteel werkt hij als pre-sales consultant, en is klaar voor een leuke nieuwe uitdaging!

Sabrina Smit, is 36 jaar en is een ervaren coördinator met een bewezen track record in de ziekenhuis en gezondheidszorgsector. Ze is ervaren in Hospitality Management, Sales, Hotel Management, Horeca en Event Management. Gastvrijheid zit in haar DNA en fotografie is sinds kort een van haar hobby’s.

Samen vormen wij het ideale duo om een modern en veelzijdige horeca onderneming “De Watermeterfabriek Haarlem” aan de Noord-Schalkwijkerweg op te starten, wij gaan de uitdaging aan, naast het deel crowdfunding is er natuurlijk veel meer nodig en daarin voorzien wij zelf.

Wij hopen uw snel te begroeten bij De Watermeterfabriek Haarlem.

Reacties

Cookieinstellingen