Kledingoutlet Halfweg daags voor Black Friday geopend

Foto: Wim Meijer Fotografie

Gisteren heeft de nieuwe kledingoutlet The Style Outlets op het terrein van de voormalige suikerfabriek in Halfweg de deuren geopend. In totaal telt de kledingoutlet 115 winkelunits met gerenommeerde merken.

Qua locatie heeft projectontwikkelaar, het Spaanse Neinver, er alle vertrouwen in dat het centrum een succes wordt. Het ligt op korte afstand van Haarlem, Amsterdam, Hoofddorp en Badhoevedorp en ook vanaf Schiphol is het centrum eenvoudig te bereiken en daarmee ook een trekpleister voor toeristen.De bereikbaarheid, zowel met de auto als met openbaar vervoer, is optimaal. Halfweg heeft een eigen treinstation, direct tegenover Sugar City, en is met de auto vanaf de snelweg en via de A200 snel aan te rijden. Daarbij beschikt The Style Outlets over ruim 2200 parkeerplekken.

Mede door de goede bereikbaarheid is de projectontwikkelaar is er vanuit gegaan dat het centrum jaarlijks twee miljoen bezoekers kan trekken. Alleen wordt die voorspelling nu door de coronacrisis wel onder druk gezet. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat op dit moment 25% van de winkelunits (nog) niet verhuurd is.Bekende merken, hoge kortingen
Wat The Style Outlets te bieden heeft voor de bezoekers is vergelijkbaar met de reeds bekende kledingoutlets in Lelystad, Roermond en Roosendaal. Dat betekent veel bekende merken tegen lage prijzen. Merken die we tegenkomen zijn onder andere Adidas, Björn Borg, Guess, New Balance, Nike, O’Neill, Puma, Salomon en The Kooples.De prijzen van de kleding zijn over het algemeen beduidend lager dan in ‘normale’ winkels. Die lagere prijzen hebben wel een reden. Het is allemaal merkkleding alleen van oudere collecties. Kwalitatief doet het echter niets onder voor de nieuwe collecties. De kortingen kunnen hierdoor echter oplopen tot wel 70% van de aanvankelijke verkoopprijzen.

Uiteraard heeft ook de horeca een belangrijke rol. In het outletcentrum vinden we o.a. Starbucks, Burger Federation, Pommes Frites en Anne&Max.Ondernemers in regio niet allemaal blij
Behalve blije gezichten vanwege de opening van de kledingoutlet zijn er ook de nodige kritische geluiden. Die zijn vooral afkomstig van ondernemers uit de omliggende gemeenten. Ze vrezen voor omzetverlies omdat hún klanten zullen kiezen voor de koopjes en het koop-  en parkeergemak van The Style Outlets. En dat zou, in een (corona)tijd, waarin de kleding- en schoenenwinkels toch al te maken hebben met sterk dalende omzetten, wel eens net dat laatste fatale zetje kunnen geven.Vooralsnog is het afwachten wat de toekomst gaat brengen. Corona heeft iedere voorspelling van koopgedrag en omzetten op z’n kop gezet. En wellicht blijkt, als straks corona verleden tijd is, dat er markt genoeg is voor alle partijen.

Corona en Black Friday
Vandaag was overigens wel meteen een vuurproef voor het nieuwe outletcentrum. Black Friday zou wel eens heel veel shoppers naar Halfweg kunnen trekken, en dat zou  problemen kunnen geven met betrekking tot het anderhalve meter afstand houden. Welnu, althans, dan praat ik over vandaag rond het middaguur, viel de drukte erg mee. Dat, op enkele winkels na, waar blijkbaar de aanbiedingen zo spectaculair waren dat men er massaal op afkwam,  en er zich een (gedisciplineerde) rij voor de winkel vormde. Verder was het relatief rustig, hield men afstand en droeg het merendeel van mensen ook een mondkapje.Parkeren: plaats genoeg, maar er mogen wel een paar betaalautomaten bij
Zoals eerder gemeld is een van de pluspunten van het centrum de uitgebreide parkeergelegenheid. Maar liefst 2200 parkeerplekken. Alleen is de vraag of het aantal betaalautomaten wel daarop is ingesteld. Vandaag, toen de redacteur van Nieuws.nl ter plaatse was, was het vrij rustig in het outletcentrum. Op dat moment was hooguit 25% van de parkeerplekken bezet. Toch stond er al een rij mensen voor de betaalautomaten. Wat dat moet worden als het straks veel en veel drukker wordt…

Geen parkeerbonnetje dus: onthoud je kentekennummer
Daarbij nog een tip: onthoud heel goed het kentekennummer van je auto. Er wordt niet gewerkt met bonnetjes. Bij binnenrijden wordt het kenteken geregistreerd en bij vertrek voer je dat in op de betaalautomaat.

Kijk voor meer informatie op de website van kledingoutlet The Style Outlets.

Hieronder nog een uitgebreide foto-impressie van The Style Outlets vandaag rond 12.00 uur van Nieuws.nl-redacteur Wim Meijer:

Reacties