Sinterklaas ontvangt het Haarlemse licht

Foto: Stem in de Stad

Haarlem, 1 december 2020: Sinterklaas heeft op 1 december jl. van Stem in de Stad het Haarlemse kerstlichtje ontvangen en een grote afbeelding van de skyline van de Spaarnestad. Deze afbeelding, een tekening van Eric J. Coolen, staat op een prachtige glazen waxinelichtje.

Met de opbrengst van de verkoop van deze kerstlichtjes financiert Stem in de Stad haar jaarlijkse kerstdiner voor kwetsbare Haarlemmers. Bovendien zit bij het waxinelichtje een toepasselijk gedicht van Bies van Ede.

Sinterklaas ontvangt het Haarlemse licht

Sinterklaas was blij met het kerstlichtje. “Wat kan die kleine Coolen toch mooi tekenen, ik heb nog tekeningen van hem, toen hij nog een jongeman was, in mijn paleis in Madrid liggen’’. Sinterklaas heeft direct een klein voorraadje waxinelichtjes aangeschaft. “Leuk voor de schoen’’, vertelde hij, ‘’maar let op we hebben te maken met een gelimiteerde oplage van 775 stuks, dit in verband met het jarige Haarlem en… op = op’’.Sinterklaas steunt Stem in de Stad

Sinterklaas is zeer te spreken over het werk van Stem in de Stad. ‘’Goed dat er zo’n club is die al 25 jaar omkijkt naar mensen die niet altijd gehoord en gesteund worden, het lijkt een beetje op mijn werk’’, aldus de Sint. Jaarlijks organiseert Stem in de Stad een kerstdiner. In verband met de corona kunnen Haarlemmers dit jaar het kerstdiner afhalen. Volgend jaar hoopt Stem in de Stad weer een gezamenlijk kerstdiner te kunnen organiseren. Naast het kerstlichtje brengt Stem in de Stad een keramieken beker op de markt, eveneens met de skyline van Haarlem van de hand van Eric J. Coolen. De opbrengt van de beker gaat ook naar het kerstdiner. Het waxinelichtje en beker zijn te koop via www.stemindestad.nl/webwinkel.

Stem in de Stad 

Stem in de Stad is een gastvrije ontmoetingsplek in het hart van de stad, dichtbij de mensen in nood. Al 25 jaar zet Stem in de Stad zich in voor de kwetsbare Haarlemmers. Stem in de Stad voert een groot aantal programma’s en projecten uit waarbij ontmoeten & inspireren, begeleiden & activeren de sleutelwoorden zijn. Stem in de Stad streeft naar een goed leven voor ieder mens. Jaarlijks vinden zo’n 1.000 unieke ‘bezoekers’ de weg naar Stem in de Stad , gezamenlijk goed voor zo’n 55.000 bezoeken per jaar.

Klik hieronder voor de website

Welkom bij Stem in de Stad

 

Reacties