Dankzij marathonlopers Eric en Jaimy klinkt er live-muziek op de intensive care

Foto: NH Nieuws screenshot video

HAARLEM – Ze kennen elkaar van hun tijd bij de marine, houden dus wel van een sportieve uitdaging en helemaal tijdens deze corona-periode. Eric Bruntink uit Haarlem en Jaimy Riegen uit Spaarndam.

De afgelopen dagen renden ze samen zo’n 80 kilometer om geld op te halen voor stichting MuzIC, die muzikale interacties verzorgt op intensive care-afdelingen.

“We gaan de ‘4x4x48-challenge’ doen. Dat houdt in dat we elke 4 uur 4 mijl (6,5 kilometer, red.) gaan hardlopen en dat 48 uur lang. Dat betekent in totaal 80 kilometer, twee marathons”, aldus Eric, vlak voor de start van hun eerste rondje in de omgeving van Spaarndam.

Om 13.00 uur ’s middags was de start en zo renden de vrienden ook om 17.00 uur een rondje, om 21.00 uur, om 1.00 uur en om 5.00 uur ’s nachts et cetera, tot en met zondagochtend.

Eric en Jaimy zijn heel sportief, maar rennen nooit hele lange afstanden. Dat werd dus nog een hele uitdaging. Ze renden voor MuzIC, een stichting die patiënten op de intensive cares wil laten genieten van live spelende muzikanten. “Mijn vader lag twee jaar geleden op de intensive care en hij is echt een muziekliefhebber. We hebben toen gemerkt hoe belangrijk het dan is om daar live-muziek te horen. Pijn, verdriet, angst en stress worden er door verlicht.”

De stichting is natuurlijk blij met het initiatief van de twee sportievelingen. Inmiddels zijn de muzikanten van MuzIC in negen ziekenhuizen actief, onder meer in het Spaarne Gasthuis in Haarlem en het Rode Kruis Ziekenhuis in Beverwijk. De teller stond 5 maart al op ruim 3.000 euro en met de opbrengst kan de stichting vaker optredens gaan verzorgen.

Zie ook de video bij mediapartner NH Nieuws

De oud-mariniers renden hun rondjes in onder meer Spaarndam, Zandvoort en langs de bosbaan in Amsterdam. Ze hadden gehoopt ook ’s nachts buiten te kunnen rennen, maar door de avondklok is dat niet mogelijk. Daarom werden die kilometers binnen afgewerkt, op een loopband.

In de tussenliggende uren moesten ze natuurlijk goed op hun rust letten, maar of dat lukte?  “We hebben allebei jonge kinderen, dus als we terugkomen van een rondje dan moeten we natuurlijk wel wat gezelligs met ze gaan doen.” Vandaag gaat het werk overigens ook gewoon door. “Ik heb om twee uur een vergadering, dus ik ga er zo snel weer vandoor!”, aldus Jaimy.

Zondagochtend om negen uur lag de eindstreep voor de ingang bij het Spaarne Gasthuis in Haarlem. Met deze bijzondere hardloopchallenge hebben twee marathonlopers Eric en Jaimy dit weekend 4.500 euro ingezameld.

 

Reacties