TipTopTuinen fleurt heel Haarlem en omgeving op! 

Foto: Vrijwilligerscentrum

Vanaf maandag 19 april starten BUUV Haarlem en het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving met hun gezamenlijke campagne ‘TipTopTuinen’. De bedoeling is de komende maand zoveel mogelijk tuinen en balkons door heel Haarlem op te fleuren van mensen die dit zelf niet (meer) kunnen.

Rommelige tuinen, balkons en vrijwilligers gezocht!

Mensen die hulp kunnen gebruiken bij het lenteklaar maken van hun tuin én mensen met groene vingers die graag willen helpen kunnen zich aanmelden via de websites van BUUV en VWC.

Coronaproof vrijwilligerswerk

‘TipTopTuinen’ is coronaproof vrijwilligerswerk. Het is in de buitenlucht en kan gemakkelijk op 1,5 meter gedaan worden. Mensen die hulp kunnen gebruiken in hun tuin of balkon kunnen zich opgeven via de website van BUUV. Vrijwilligers kunnen via deze website direct online reageren op de oproep van hulpvragers. Van één uurtje grasmaaien tot een geveltuintje opnieuw inrichten: alle inzet wordt ontzettend gewaardeerd. Meld je tuin aan die een opknapbeurt verdient of bied je hulp aan via de website van BUUV https://haarlem.buuv.nu/

Heggen snoeien en grasmaaien favoriet

Projectleider van BUUV Thijs de Laat: “Ieder voorjaar zien we bij BUUV dat er heel veel mensen zijn die hun tuin of balkon een opknapbeurt willen geven maar dat zelf niet (meer) kunnen. Aan de andere kant zijn er heel veel groene vingers in de stad die heel graag aan de slag gaan. Die twee groepen koppelen we bij BUUV en VWC graag aan elkaar. Vooral heggen snoeien, grasmaaien, plantjes verpotten en het gezellig maken van de tuin en balkon zijn favoriet. Voor de ‘TipTopTuinen’-campagne worden Haarlemmers opgeroepen zich te melden als ze wel wat hulp kunnen gebruiken of willen geven. Ook organisaties als verzorgingstehuizen kunnen zich melden als ze bijvoorbeeld de tuin voor de bewoners een opknapbeurt willen geven met behulp van vrijwilligers. We vinden het trouwens heel erg leuk als alle deelnemers een voor en na foto van de tuin of balkon op Instagram of Facebook plaatsen. Dan kan iedereen zien hoe de tuinen en balkons zijn opgepimpt en dat heel veel Haarlemmers er weer lekker bij zitten deze zomer.”

Organisaties als verzorgingstehuizen en dagbestedingscentra kunnen vrijwilligers met groene vingers oproepen om hulp vragen door een vacature te plaatsen op de website van het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving https://www.haarlemvoorelkaar.nl/groene-vacatures

U kunt ook bellen met BUUV

Haarlemmers die het lastig vinden om zich digitaal aan te melden kunnen natuurlijk ook bellen met BUUV. Een medewerker van BUUV kan helpen met de aanvraag en de bemiddeling met een vrijwilliger. Telefoonnummer BUUV tijdens kantooruren: 023-551 78 45.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen