Maandelijkse SUPmission#01 van dit seizoen van start vanaf Schotersingel

Vrijdag 7 mei klom er een groep enthousiaste Haarlemmers op de SUP om mee te doen met de eerste maandelijkse SUPmission#01 van dit seizoen. De deelnemers werden vergezeld door een flink aantal vertegenwoordigers van zwerfafvalinitiatieven uit de regio!

De Startlocatie: Achter het Dolhuys, aan de Schotersingel 2 in Haarlem.

Oprichters SUP-mission Karen, Kasper, Babs en Marleen hebben allemaal een verschillende achtergrond en expertise maar hebben in ieder geval een paar dingen gemeen: ze hebben een groen hart, liefde voor hun stad, zetten woorden om in daden én zijn initiatienemers van SUPmission. Karen en Kasper zijn fanatieke SUPpers en gaan bijna dagelijks het water op. Tijdens het SUPpen valt het ze elke keer op hoeveel afval er in de Haarlemse grachten en plassen en op de kades ligt en zijn ze begonnen met verzamelen van het afval dat ze onderweg tegen kwamen. Om de groeiende berg afval aan te pakken hebben Karen, Kasper, Babs en Marleen de koppen bij elkaar gestoken en SUPmission opgericht. En omdat je samen meer bereikt dan alleen hebben de initiatiefnemers een event bedacht waarin Haarlemmers worden opgeroepen mee te helpen hun stad schoon te maken én schoon te houden. Vanaf het water, maar wie geen zeebenen of SUP heeft kan natuurlijk helpen vanaf de kant! Inmiddels zijn er al meerdere zeer succesvolle SUPmissions georganiseerd. Heel veel Haarlemmers willen meehelpen en hebben inmiddels al kilo’s afval in Haarlem opgeruimd!

Krachten bundelen

Ik noem de organisaties:  De Pinguin, De Opruimtrutjes,  Spaarnelanden, Monka Box, Koning Koos Broekhof, The Great Bubble Barier,  Earth Label, NO More Plastic, Bob the Plogdog, Paul Wayeoflife en Juttersgeluk. Deze initiatieven gaan hun krachten bundelen om elkaar bij verschillende events te versterken en zo meer impact in de toekomst te kunnen maken. Na een inspirerend openingswoord van de oprichters van De  Pinguin kunnen de aanwezige SUPpers, afvalprikkers en botenvaarders beginnen met hun schoonmaakactie.

Het doel van SUPmission:

Het doel van SUPmission is tweeledig: het schoonmaken van de Haarlemse wateren en kades én het afvalprobleem aan de kaak stellen bij de inwoners van Haarlem. Kasper Stokman (medeoprichter van SUPmission):  “Het afvalprobleem en daarmee de plastic soep wordt steeds groter. We willen met SUPmission awareness creëren en mensen activeren zelf iets  aan het afvalprobleem te doen. In hun eigen omgeving en dus ook door mee te gaan op SUPmission. Daarnaast is het natuurlijk heel erg leuk om dit met elkaar te doen en ook nog eens heel sportief!”. Hieronder Sander van de Haarlemse organisatie De Pinquin aan ’t woord….Paul Waye is plogger. Hij ruimt afval, bij voorbeeld blikjes op tijdens hardlopen. Paul vertelt daarover in het filmpje hieronder.

Vorig seizoen hebben de deelnemers aan de totaal 8 SUPmissions ruim 7 kliko’s afval bij elkaar verzameld. SUPmission heeft al heel veel mensen geïnspireerd en het is opvallend en bemoedigend om te zien dat er ook veel kinderen en jongeren zijn die zich willen inzetten voor een schone stad. Inmiddels is SUPmission een samenwerking aangegaan met de Haarlemse SUP-school Kiteflow. Hierdoor kunnen deelnemers zonder SUP op de startlocatie een SUP huren. Hieronder aan ’t woord Anne Marieke Eveleens van The Great Bubble Barier, een organisatie die alles doet om de zee en toegangswateren plastic-vrij te houden
Jutters Geluk

Suzanne Klaasen schrok van de hoeveelheid plastic in de omgeving om haar heen. Na een vakantie op Bali viel het kwartje en ze startte Juttersgeluk. Juttersgeluk is voornamelijk actief op de Noordzeestranden. In onderstaand filmpje vertelt Suzanne daar iets over….
De organisatie van SUPmission zorgt voor een heus SUPmission-shirt, afvalprikstokken en kratjes om het afval in te verzamelen. Mensen die niet willen SUPpen of varen kunnen met de afvalprikkers de kades schoonmaken. Na afloop wordt al het afval verzameld en naar een stortbak van Spaarnelanden gebracht. Tijdens SUPmission#01 werd rekening gehouden met de coronamaatregelen die er van kracht zijn. Vrijdag 7 mei tussen 18:00 en 19:00 uur verzamelden de deelnemers aan deze 1e mission op de Schotersingel. (Hieronder een fotoimpressie, maar zie ook het openingsfilmpje) Applaus voor de grote opkomst! Ik ben even z’n naam kwijt, maar onderstaande trouwe viervoeter is, zo heb ik begrepen, ook mascotte van SUPmission

Over SUPmission

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen