Marianne Brinkman-Hirs maakt schitterende pentekening Kathedrale Basiliek Sint Bavo

Foto: Marianne Hirs

Marianne Brinkman-Hirs groeide op in Spaarndam en woont nu in Haarlem. In 2009 begon zij met schilderen. Zij is wat kunsttalent betreft autodidact. Sinds enkele jaren maakt zij naast schilderwerken ook pentekeningen.

De openingsfoto laat een pentekening zien van de Kathedrale Basiliek Sint Bavo aan de Westergracht en Leidsevaart Marianne heeft er veel werk aan gehad en het resultaat is een zeer gedetailleerde pentekening.

Marianne:’Ik heb geen opleiding gehad en ga gewoon mijn gevoel achterna. Het liefste werk ik met acrylverf en zie ik een foto die me aanspreekt dan schilder ik die na. Ik heb ook al heel veel honden en katten nageschilderd, als mooie herinnering voor de baasjes. Sinds een paar jaar maak ik een uitstapje naar pentekeningen, vooral van Haarlem, Spaarndam en Heemstede, omdat dat heel herkenbaar is, spreekt dat de mensen erg aan en heb ik daar een groot succes mee. Als iemand zijn eigen huis vereeuwigd wil hebben doe ik dat natuurlijk ook, als ik maar een duidelijke foto heb’.

Hieronder Marianne‘Ik heb al op verschillende exposities mogen staan ,hoewel er nu veel afgelast zijn ivm Corona. De eerstvolgende gaat gelukkig door en dat is in de Westergasfabriek in Amsterdam op 8 augustus. Daar sta ik met mijn goede schildervriendin Carla de Vries,. Carla schildert en maakt prachtige kunst van Cyanotypie.┬áDat is een fotografisch proces.

Bezoek ook de Facebook site Paint by Mar

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen