Sancta Maria van start met nieuwe schooljaar.

Foto: Aangeleverd

HAARLEM – Bij Sancta wordt traditiegetrouw de openingsviering voor de nieuwe lichting Sancta leerlingen georganiseerd op de zondag voor hun allereerste schoolweek op Sancta. Agelopen  zondag was het zover en stond er een enorm leuk programma gepland.

De brugklassers wachtten een hartverwarmend welkom tijdens een kort maar krachtige ‘Tour d’amour’ door de school met onderweg allerlei verrassende activiteiten en ontmoetingen. De leerlingen gingen met hun mentor en junior-mentoren door de school op verkenningstocht met een bingokaart op zak, waarmee ze een prijs voor hun klas kunnen winnen.

Vanwege Corona werd het programma vorig jaar in een geheel nieuw jasje gegoten, wat veel enthousiaste reacties heeft opgeleverd. De succesformule werd daarom dit jaar weer ingezet.

Bij de start van de tour mocht elke leerling zijn/haar naam bij hun lengte te schrijven met gekleurde pennen, waardoor er een kunstwerk ontstaat, geïnspireerd op een werk van Roman Ondak. Deze markering van de start van hun Sancta carrière, staat voor de groei die leerlingen op Sancta zullen doormaken.  Na de Introductie van afdelingsleider Mirjam Meinema, volgde een welkom in de aula van rector Claasje Quadekker en twee leerlingen (inmiddels ervaringsdeskundigen) uit de tweede klas.
Er was muziek in de vorm van een knallende percussieworkshop met Drum4Fun en conciërge Abdel Labrid. De leerlingenraad verzorgde wederom een quiz waarvoor de beste klas deze week nog een lekkere prijs ontvangt.

De ‘Tour d’amour’ werd flitsend afgesloten door meneer Smit, docent Duits, met zijn vuurspuw-act. Daarna was er nog voor verkoeling gezorgd in de vorm van een ijsje van Luciano. De ouders konden buiten op het plein genieten van heerlijke koffie of thee van Coffee on Wheels.

Dinsdag 24 augustus is de introductiedag voor alle leerlingen, waarna de eerste lesdag op woensdag 25 augustus zal plaatsvinden. Het NPO plan (Nationaal Programma Onderwijs) is op Sancta vertaald naar onder meer een lesrooster opgebouwd uit lessen van 45 minuten in plaats van 50 minuten. Het NPO is een financiële impuls vanuit de overheid, bedoeld voor het inhalen van vertragingen en het ondersteunen van leerlingen in het onderwijs als gevolg van schoolsluitingen door corona. Door de lessen korter te maken is er ruimte vrijgemaakt voor het Sancta-ondersteuningsmoment voor leerling ondersteuning op maat.  Ook wordt onder andere ingezet op versterking van het mentoraat, sociale activiteiten en lessen ‘leren leren.’

Sancta is klaar voor het nieuwe schooljaar!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen