“Klaar voor Morgen” uniek  stageprogramma leerlingen Kennemer Lyceum

Foto: Kennemer Lyceum

Het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC) en het Kennemer Lyceum uit Overveen zijn een samenwerking aangegaan om leerlingen uit 4 Havo en 4 VWO kennis te laten maken met vrijwilligerswerk bij verschillende organisaties in Haarlem en omgeving. Zo’n 170 leerlingen krijgen tijdens een speciaal voor hen ontwikkeld ‘Experience programma’ de kans verschillende projecten en organisaties te bezoeken met een maatschappelijke insteek.

Met als doel zich “klaar te maken voor morgen” bezoeken de leerlingen op 24 ,25 en 26 augustus allen 6 verschillende organisaties. Het VWC heeft bemiddeld tussen het Kennemer Lyceum en de deelnemende organisaties.

Thijs de Laat, projectcoördinator bij het VWC: “We vinden het erg leuk dat het Kennemer Lyceum ons heeft benaderd om de bemiddeling tussen de school en de organisaties te verzorgen. We hebben een groot netwerk en vinden het belangrijk dat jonge mensen zien wat er allemaal voor leuks te zien en te doen is in Haarlem en omgeving. Op deze manier krijgen ze een kijkje in de keuken bij organisaties die maatschappelijk betrokken zijn. Wie weet spoort het ze aan om vrijwilligerswerk te doen of willen ze in de toekomst wel in dit werkveld aan de slag!”

Elke organisatie ontvangt een groep van 10 tot 15 leerlingen. Tijdens het bezoek vertelt de organisatie over hun missie, visie, waarom het belangrijk is dat zij bestaan, wat de doelstelling(en) zijn en welke impact ze maken of willen maken. Waar mogelijk krijgen de scholieren een activiteit aangeboden, zoals het maken van een passende opdracht of het oplossen van een vraagstuk. De scholieren gaan op bezoek bij o.a. Museum Haarlem, Sûr Atelier, de Speelgoedbank, Meergroen, Haarlem 105, de Snuffelmug en Triple Threat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen