Duizenden Zandvoorters kijken rond op circuit in F1-sfeer

Foto: Wim Meijer Fotografie

Op de dag voorafgaand aan de start van het meest iconische raceweekend in Zandvoort sinds 36 jaar mochten vandaag alle inwoners van Zandvoort een bezoek brengen aan het circuit, dat inmiddels volledig in beslag is genomen door het hele Formule 1 – circus.

Alle Zandvoorters hadden een toegangskaart ontvangen om gratis het ‘heilige asfalt’ te mogen betreden. Het asfalt waarop Max Verstappen geschiedenis moet gaan schrijven. Of dat ook werkelijk gat gebeuren blijft natuurlijk afwachten. Het winnen van een Grand prix is van veel factoren afhankelijk. Eén van die factoren is ongetwijfeld Lewis Hamilton. De Brit staat op dit moment op de eerste plaats op de ranglijst voor het wereldkampioenschap, maar wel op slechts drie punten gevolgd door onze eigen Max, die op Zandvoort een echte thuiswedstrijd speelt.Kijkend naar het publiek, de talloze Red Bull T-shirts en caps, en al die mensen, van jong tot oud, die een selfie maken bij een van de vele levensgrote afbeeldingen van max Verstappen, heeft iedereen er het volste vertrouwen in.

Ongetwijfeld is Max dan ook verantwoordelijk voor het feit dat straks drie dagen achtereen 70.000 mensen op de tribunes zitten, en ook dat van daag vele duizenden Zandvoorters de poorten van het circuit passeerden voor de middagje sightseeing vanaf de vele tribunes met uitzicht op de pitsstraat met daarin ook de bolide van Max Verstappen.

Zandvoort Nieuws was ook aanwezig op het circuit en maakte bijgaande foto-impressie.

Reacties