Haarlemse kids dragen bij aan schone stad tijdens World Cleanup Day

Foto: Pixabay / WCD

Op 18 september 2021 is het World Cleanup Day, een wereldwijde opruimactie. Ook Haarlem sluit aan bij dit initiatief met de HAARLEM Cleanup Day 2021. Tijdens deze interactieve dag worden er door de hele stad workshops, cleanups, presentaties, kinderactiviteiten en een live talkshow georganiseerd.

Voor alle Haarlemse kids die een steentje willen bijdragen aan een schone stad is er onder de gezellige buitenluifel bij BUUV en VWC een speciaal programma voor kids bedacht waarin plezier maken, afval verzamelen én creatief bezig zijn centraal staan.

Go-Kids Haarlem organiseert samen met Monkabox Haarlem een ‘Kids Cleanup Wedstrijd’, waarbij Go-Kids Haarlem vanaf de locatie bij BUUV en VWC 3x met maximaal 10 kinderen een route door de stad loopt om zwerfafval te verzamelen. Het verzamelde afval is punten waard en het winnende team ontvangt een mooi pakket aan duurzame prijzen.

Perfect Earth organiseert 3 leuke workshops ‘Striptekenen’, door striptekenaar Bart den Heeten. De kinderen krijgen de basisprincipes van striptekenen uitgelegd en kunnen lekker zelf aan de slag met hun eigen stripfiguur.

Ook Koos de Koala komt even langs bij BUUV en VWC. De kinderen kunnen met Koos het AR Zwerfafval spelen en lekker naar de Koos & Moos-serie op een televisiescherm kijken.

Er wordt deze dag gewerkt met een donatiesysteem: alle activiteiten zijn gratis maar er wordt aan de deelnemers van de activiteiten gevraagd een donatie naar draagkracht te doen. Dit kan via een QR-code die bij alle workshops en activiteiten uit te lezen is. Het totaalbedrag van alle donaties wordt aan het einde van de dag bekend gemaakt. Het gedoneerde geld wordt verdeeld onder deelnemende Lokale Helden van Haarlem, het Duurzaam Haarlem Collectief. En wordt vervolgens ingezet om hun activiteiten te kunnen ontplooien en Haarlem verder te verduurzamen.

Inschrijven voor de Kidsactiviteiten kan bij https://www.earthlabel.org. Er wordt rekening gehouden met de geldende coronamaatregelen van het RIVM.

  • Datum HAARLEM CLEANUP DAY voor KIDS: zaterdag 18 september
  • Locatie: Onder de buitenluifel bij BUUV en VWC, Raaks 36 in Haarlem
  • Starttijden ‘Kids Cleanup Wedstrijd’: 11:00, 13:00 en 15:00 uur
  • Starttijden ‘Striptekenen’: 11:00, 13:00 en 15:00 uur

Reacties