Haarlemse fotograaf Cor Boers ontvangt CEWE Photo Award 2021

Foto: CEWE

De Haarlemse fotograaf Cor Boers heeft vandaag, vrijdag 17 september, een prestigieuze CEWE Photo Award 2021 ontvangen uit handen van Baudouin Verschueren, managing director van CEWE Benelux.

Boers krijgt de prijs, een sculptuur en een geldbedrag van 7500 euro, voor zijn foto van een voortsnellende ICE˗trein in Utrecht. De uitreiking vond plaats in de voormalige stationsrestauratie op het station in Haarlem. Cor Boers ontving de prijs in de categorie ‘architectuur & techniek’.

De CEWE Photo Award is de grootste fotowedstrijd ter wereld die tweejaarlijks plaatsvindt en waar zowel professionals als amateurfotografen aan meedoen. Dit jaar werden er meer dan 600.000 foto’s ingestuurd uit 170 landen. Er waren 8.965 Nederlandse inzendingen. In totaal waren er 10 categorieën die het gezamenlijke motto ‘Our world is beautiful’ droegen.

Prijswinnende foto in het Kunst Centrum Haarlem
‘’Het idee is ontstaan om de snelheid van de huidige maatschappij in rust vast te leggen‘’, aldus Cor Boers. De prijswinnende foto is vanaf 21 september te zien in het Kunst Centrum Haarlem op de Gedempte Oude Gracht 119 in Haarlem (tot en met 9 oktober).

De prijswinnende foto van Cor Boers

Snelheid in rust vastleggen
Cor Boers (1941) was gedurende zijn werkzame leven bedrijfsfotograaf bij de NS. Dankzij zijn ervaring kon Boers de ICE˗trein fotograferen in Utrecht. Na zijn pensionering is hij als amateurfotograaf doorgegaan. Hij is onder meer lid van de Fotogroep Haarlem die afgelopen zomer exposeerden in het Noord-Hollands Archief met de expositie ‘Mijn Haarlem’.

CEWE Photo Award
Baudouin Verschueren (managing director van CEWE Benelux) “Bij een foto gaat het vooral om het gevoel dat een foto weet op te roepen bij de kijker. Cor Boers doet dit magistraal met deze foto. Je voelt als het ware de band die hij als voormalig NS-bedrijfsfotograaf, heeft met treinen.”

Fotograaf en juryvoorzitter Yann Arthus-Bertrand roemt de CEWE Photo Award, “Ik ben erg blij en trots dat ik voor de tweede keer de jury mag voorzitten, en ik ben wederom gefascineerd door de kwaliteit van de foto’s. Dit is echt de mooiste fotowedstrijd waar ik ooit aan heb deelgenomen.”

prijswinnaar Cor Boers met sculptuur

CEWE
De CEWE Group is Europa’s toonaangevende fotoservice- en online-afdrukleverancier. Vanaf de start in 1912 is CEWE uitgegroeid tot het fotoservicebedrijf wat het nu is. Zo maakt CEWE Group het veelbekroonde CEWE PHOTOBOOK, dat elk jaar meer dan zes miljoen keer wordt verkocht. De CEWE Group heeft ongeveer 4.000 werknemers en is wereldwijd actief in meer dan twintig landen. De omzet van de Group steeg in 2020 tot 727,3 miljoen euro. CEWE is genoteerd aan de SDAX.

Reacties