Volle zaal voor Theo Maassen in Theater De Liefde in Haarlem

Ondanks een in de lucht hangende boete van 2500 euro voor het negeren van de coronamatregelen heeft cabaretier Theo Maassen gisteravond ‘gewoon’ voor een volle zaal opgetreden. Officieel mocht de zaal slechts voor 75% worden gevuld, maar na de Grand prix in Zandvoort met 70.000 bezoekers per dag, besloot theaterdirecteur Milou Franken dat ze al haar 120 plaatsen zou gaan uitverkopen.

(filmimpressie: 023tvonline / foto’s: Dennis Gouda)

Het leidde tot de nodige discussies, waar ook burgemeester Jos Wienen stelling nam en aangaf dat bij overtreding van de coronaregels, die nog tot 25 september van kracht zijn, een boete van 2500 zal worden opgelegd.

De handhavers, die undercover aanwezig waren hebben het gisteravond bij een waarschuwing gelaten. Vanavond zal dat anders zijn. Maar inmiddels lijken de kosten voor een eventuele boete al gedekt. Vanuit het hele land krijgt het theater veel steun. “Niet alleen bezoekers willen meebetalen, maar vanuit het hele land ontvangen we steunbetuigingen. Zelfs vanuit België is er iemand die wil meebetalen. En er is een actie vanuit het radiostation 100% NL, waarbij geld wordt ingezameld”, aldus de woordvoerder van het theater.

Gisteravond waren bij de voordeur ook fotograaf Dennis Gouda en John van der Wal van 023tvonline aanwezig. Hij zorgden voor bijgaande foto’s en video-impressie.

Reacties