Oscar Benton Tribute “I feel so good!” in Haarlem Blues Club

Foto: Aangeleverd

Op zondag 3 oktober in de eerstvolgende editie van Haarlem Blues Club een echte ‘Haarlem special’, waarbij er een muzikaal eerbetoon wordt gespeeld aan de Haarlemse blueslegende die Oscar Benton heet, die ons november vorig jaar is ontvallen.

Op 8 november 2020, amper twee maanden voordat zijn landelijke comeback tournee zou beginnen, overleed Oscar Benton. Een blues-icoon in eigen land en zanger van de wereldhit ‘Bensonhurst Blues’ in de rest van Europa – vooral in het voormalige Oostblok, waar hij een superster was.

Afgelopen voorjaar verscheen de biografie ‘De zeven levens van Oscar Benton’, geschreven door Peter Bruyn, waarin het kleurrijke, opwindende en soms zelfs scandaleuze leven van de zanger verteld wordt.

Nu is het tijd voor ‘Het achtste leven van Oscar Benton’ waarbij oud-medemuzikanten, vrienden en bewonderaars een eerbetoon brengen. Met drummer Herman Souverein die aan de wieg van de Oscar Benton Blues Band stond, gitarist en zanger Johnny Laporte die veertig jaar met hem speelde, zanger, bassist, gitarist en goede vriend Pieter Bakker en schrijver van de biografie Peter Bruyn brengen een programma vol verhalen, beelden, filmpjes, maar vooral muziek. En dat alles onder het klassieke Benton-motto ‘I Feel So Good!’De zaal  aan de Korte Verspronckweg 7-9 in Haarlem gaat om 14:30 open en kaarten zijn te koop via haarlembluesclub.nl/tickets.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen