Vijftig meter taart voor 50 jaar Winkelcentrum Schalkwijk

Foto: Wim Meijer Fotografie

Burgemeester Wienen snijdt reuze slagroomtaart aan en viert het halve eeuw jubileum van winkelcentrum Schalkwijk etend, snijdend, uitdelend en selfies makend.

Eigenlijk zou het feestje al eerder gevierd worden, want officieel bestond het winkelcentrum het afgelopen voorjaar al 50 jaar. Corona zorgde echter voor uitstel, en gelukkig precies naar de dag waarop de coronamaatregelen zijn versoepeld en de anderhalve meter is losgelaten. En dat was maar goed ook, want hoewel 50 meter taart in principe ruimte genoeg biedt voor het houden van enige onderlinge afstand, blijkt in de praktijk dat slagroomtaart uitnodigt om toch wat dichter naar elkaar op te schuiven.Over de volle lengte van de taartstonden de bezoekers van het winkelcentrum dan ook opgesteld, wachtend op klokslag 12.30 uur, het tijdstip waarop burgemeester Jos Wienen vaardig het mes zou hanteren en de taart zou aansnijden.

Alvorens dit te doen blikte de burgervader nog even terug naar 5 decennia geleden, toen het winkelcentrum opende als een van de grootste en meest complete in de regio. Weliswaar toen nog niet overdekt, maar toch een grote trekpleister voor winkelend publiek zowel uit Haarlem als uit de omliggende gemeenten.Op dit moment maakt het al 50 jaar bestaande gedeelte van het winkelcentrum een beetje desolate indruk. Ruim de helft van de winkels staat leeg. Dat heeft ook alles te maken met de renovatie en uitbreiding van het winkelcentrum die op dit oment in volle gang is en het winkelcentrum gereed moet maken voor de volgende 50 jaar.

Het eerste stuk taart uit handen van de burgemeester voor een van de kleinste bezoekers van het winkelcentrum

Na de korte toespraak van burgemeester Wienen was het moment van aansnijden daar en kon de eerste (meteen kleinste) bezoeker genieten van het eerste stuk slagroomtaart. Daarna was het aan al het winkelend publiek om mee te genieten van het hoogstandje van de lokale banketbakker.

Hieronder een foto-impressie van het ‘taart-event’ van zaterdagmiddag:

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen