Samen eropuit met BUUV Haarlem en het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving

Foto: BUUV Haarlem

Afgelopen maandag 27 september zijn BUUV Haarlem en het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving gestart met hun gezamenlijke campagne ‘Hé ga je mee, gaan we samen Eropuit!’ De bedoeling is tot en met 29 oktober zoveel mogelijk mensen aan elkaar te verbinden die gezelschap zoeken en het leuk vinden om allerlei verschillende activiteiten met elkaar te ondernemen.

Samen wandelen, koken, naar de film, een terrasje pakken, fietsen of een kop koffie drinken. Iedereen die eropuit wil met een ander kan zich aanmelden op de websites van BUUV en VWC. Ook mensen die juist op zoek zijn naar iemand om iets gezelligs mee te ondernemen kunnen zich aanmelden via deze websites.

Contact en ontmoeten is juist in deze tijd belangrijk
Projectleider van BUUV Thijs de Laat: “Momenteel zien we bij BUUV dat er veel mensen zijn die de behoefte hebben aan contact en leuke dingen met elkaar willen doen. Corona heeft er behoorlijk ingehakt en nu er weer meer mag willen we mensen stimuleren elkaar weer op te zoeken. Veel Haarlemmers geven aan de afgelopen periode het contact met anderen te hebben gemist en een gevoel van eenzaamheid te hebben ervaren. Dat geldt voor ouderen maar zeker ook voor jongeren. Van donderdag 30 september tot en met zondag 7 oktober is het de landelijke ‘Week tegen eenzaamheid’ en dat is een goed moment om samen te laten vallen met onze campagne ‘Hé ga je mee, gaan we samen Eropuit!’. Samen eropuit is heel breed en daardoor meteen heel toegankelijk voor iedereen: samen fietsen, wandelen, koken, muziek maken, een terrasje pakken. We hopen natuurlijk op veel nieuwe ontmoetingen en het zou uiteindelijk helemaal leuk zijn als er vriendschappen en clubjes ontstaan. We zijn overigens geen dating site, daar zijn andere platforms voor. Ook organisaties als verzorgingstehuizen en dagbestedingscentra kunnen zich melden als ze voor bewoners op zoek zijn naar bijvoorbeeld een fiets- of wandelmaatje.”

Flexibel vrijwilligerswerk
‘Hé ga je mee, gaan we samen Eropuit!’ is flexibel vrijwilligerswerk: het is aan de mensen zelf hoe vaak en waar ze elkaar ontmoeten en wat ze met elkaar gaan ondernemen. Mensen die anderen willen ontmoeten kunnen zich opgeven via www.haarlem.buuv.nu. Vrijwilligers kunnen via deze website direct online reageren op de oproep van hulpvragers.

Organisaties als verzorgingstehuizen en dagbestedingscentra kunnen vrijwilligers oproepen via de website van het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving www.haarlemvoorelkaar.nl.

Haarlemmers die het lastig vinden om zich digitaal aan te melden kunnen natuurlijk ook bellen met BUUV. Een medewerker van BUUV kan helpen met het plaatsen van een vraag of aanbod. Telefoonnummer BUUV tijdens kantooruren: 023-551 78 45.

Reacties