SUPmission sluit seizoen af en zwaait de zomer uit tijdens de ByeByeSummerSUPmission#06

Foto: Charles Duijff

Zondag 10 oktober verzamelt een groep SUPpers, ploggers, prikkers en botenvaarders zich om mee te doen aan de ByeByeSummerSUPmission#06, de laatste gezamenlijke SUPmission van dit seizoen. Het wordt een speciale en naar verwachting zonnige editie met allerlei bijzondere gasten en vrijwilligers uit de duurzame Haarlemse hoek zoals wethouder Robbert Berkhout en De Pinguin Haarlem.

Het doel van SUPmission is tweeledig: het schoonmaken van de Haarlemse wateren en kades én het afvalprobleem aan de kaak stellen bij de inwoners van Haarlem. Marleen Zwartkruis (medeoprichter van SUPmission): “Het afvalprobleem en daarmee de plastic soep wordt steeds groter. We willen met SUPmission bewustwording creëren en mensen activeren zelf iets aan het afvalprobleem te doen. In hun eigen omgeving en dus ook door mee te gaan op SUPmission. Daarnaast is het natuurlijk gewoon erg leuk om dit met elkaar te doen en ook nog eens heel sportief! We zijn dit seizoen ook begonnen met geld in te zamelen voor een Great Bubble Barrier in het Spaarne. Dit bellenscherm vangt afval af voordat het naar de zee kan drijven en we willen heel graag helpen dit bellenscherm voor Haarlem te realiseren”.

Dit seizoen hebben de ruim 500 deelnemers aan SUPmission ongeveer 100 (!!!) enorme zakken afval bij elkaar verzameld en zo dus voorkomen dat al die troep in de Noordzee terecht is gekomen. SUPmission heeft al heel veel mensen geïnspireerd en het is opvallend en bemoedigend om te zien dat er ook veel kinderen en jongeren zijn die zich willen inzetten voor een schone stad.

De organisatie zorgt voor een heus SUPmission-shirt, afvalprikstokken en emmers om het afval in te verzamelen. Mensen die niet willen SUPpen of varen kunnen met de afvalprikkers de kades schoonmaken. Na afloop wordt al het afval verzameld en naar een stortbak van Spaarnelanden gebracht.

Datum: zondag 10 oktober
Tijd: 11.00 tot 14.00 uur
Startlocatie: Achter het Dolhuys, Schotersingel 2 in Haarlem

Aanmelden voor de ByeByeSummerSUPmission#06 kan nog via de website.

www.supmission.org
Facebook en Instagram

Reacties