Gezocht: nieuwkomers en ervaren Haarlemmers om samen podcasts te maken over thuis zijn

Foto: Stadsreporters

Uitwisseling tussen nieuwe Haarlemmers en ‘ervaren’ Haarlemmers is niet altijd vanzelfsprekend. Simpelweg omdat je elkaar niet tegenkomt. Of omdat taal of onwennigheid een barrière vormen.

Mensen die nieuwsgierig zijn naar elkaars verhalen, kunnen nu meedoen aan het project Verborgen Verhalen, georganiseerd door Stadsreporters Haarlem, Haarlem Effect en de Bibliotheek Zuid Kennemerland.

Onder leiding van een Nederlandse en een Syrische Haarlemse gaan we korte verhalen schrijven over onze ervaringen, die te maken hebben met ‘ je thuis voelen’. Deze verhalen delen we met elkaar. Wie wil, kan zijn of haar verhaal ook laten opnemen voor een podcast, die straks voor alle Haarlemmers te beluisteren is.

Tot slot organiseren we een ‘storytell’-avond in De Schuur, waarin we de verhalen live met een publiek kunnen delen.

Wil je meedoen? Laat het ons weten! Schrijfervaring is niet nodig. Deelname is gratis.

  • We zoeken nieuwe en ervaren Haarlemmers tussen de 18 en 100 jaar. Met een basisniveau Nederlands. Schrijven en voorlezen in het Arabisch is mogelijk. De Syrische begeleidster kan helpen met vertalen. Mogelijk zijn er meer aanmeldingen dan we kunnen plaatsen. Dan maken we een selectie op basis van motivatie en zullen we daar naar vragen.
  • Wanneer: Vijf dinsdagavonden van 19.00-21.30: 23 november, 30 november, 7 december, 14 december en 21 december.
  • Waar: Bibliotheek Schalkwijk
  • Voor informatie en opgeven: Mirna Ligthart | [email protected] | 0627013133

Verborgen Verhalen is een project van Stadsreporters in samenwerking met Haarlem Effect en de Bibliotheek Zuid Kennemerland. Mede mogelijk gemaakt door Hulpactie Haarlem, Rabobank, Oranje Fonds en Thuis in Haarlem.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen