Inwoners Haarlem en IJmuiden doneren 100 kuub speelgoed voor voedselbank-gezinnen

Foto: Zolder023Zolder023

De Sintinzamelactie van Kringloopwinkel Zolder023 is een buitengewoon succes. De inwoners uit de regio Haarlem en IJmuiden hebben 100 kuub speelgoed gedoneerd voor voedselbank-gezinnen die geen financiële middelen hebben voor een feestelijk pakjesavond.

Voor het tweede jaar doet Kringloopwinkel Zolder023 mee met de Sintinzamelactie. We zijn echt verrast door de gulheid van deze regio zegt Roderik Lamers marketingmanager van WGF Capital waar Zolder023 onderdeel van uitmaakt. Vorig jaar is er in Nederland 190 kuub speelgoed ingezameld en dit jaar hebben we ruim 100 kuub alleen al uit de regio Haarlem en IJmuiden. We kunnen hiermee duizenden kinderen voorzien van een echt Sinterklaascadeau en daar mogen we trots op zijn. Het hele team van Zolder023 heeft de afgelopen vier weken heel hard gewerkt en zaterdag 6 november heeft Van Santen transport het speelgoed naar het centrale distributiecentrum van de voedselbank in Utrecht gebracht.
Op de laatste dag van de actie heeft Lamers nog drie pallets met nieuw speelgoed opgehaald bij World of Delights in Lijnden. Meer dan 360 leren voetballen en 160 Star Wars vliegtuigen! Het is zo geweldig dat bedrijven ondanks de moeilijke coronatijd toch hun steentje willen bijdragen.

NEST/ tijdelijke ruimtes heeft in de oude ‘Quality Backers’ aan de Paul Krugerkade een ruimte beschikbaar gesteld om het speelgoed van de overige 35 inleverpunten te sorteren en klaar te maken voor transport. Afvalverwerker Spaarnelanden heeft vijf grote containers klaargezet om het onbruikbare speelgoed af te voeren. Zonder de hulp van deze partijen hadden we nooit deze enorme hoeveelheid kunnen verwerken.

De bekendheid van de Sintinzamelactie is aan het toenemen en Lamers kijkt nu al uit naar volgend jaar. Het zal lastig worden om de hoeveelheid van dit jaar te overtreffen maar we hebben nieuwe plannen en mooie ideeën om volgend jaar nog meer gezinnen te kunnen helpen. Voor nu mag de regio Haarlem en IJmuiden trots zijn. Ieder kind heeft recht op een Sinterklaascadeau en daar is gehoor aan gegeven!

Reacties