112

Drie jonge Alkmaarders met gestolen auto aangehouden

Foto: Politie

HALFWEG – De politie heeft zondagmiddag op de A200 drie Alkmaarders aangehouden toen ze daar reden in een gestolen auto.

Een agent zag buiten zijn diensttijd twee verdachte voertuigen rijden. Achter een Fiat 500 reed geruime tijd op korte afstand een Kia Picanto. Bovendien was de kentekenplaat van de Fiat met tiewraps bevestigd. Omdat dit er opvallend uitzag waarschuwde hij zijn collega’s.

De kentekenplaten bleken niet bij de Fiat te horen. De agent volgde daarom beide voertuigen en zag de auto’s tot stilstand komen op de vluchtstrook. Opgeroepen politiemensen zagen dat de inzittenden met startkabels de afgeslagen motor van de Fiat probeerden te starten. Bij onderzoek bleek de Fiat als gestolen gesignaleerd te staan.

Alle inzittenden zijn aangehouden. De verdachten, in de leeftijd van 17 tot 20 jaar en afkomstig uit Alkmaar, zijn overgebracht naar het bureau in Haarlem. De auto’s zijn in beslag genomen en weggesleept voor nader onderzoek.

De Fiat bleek eind september gestolen in Alkmaar en wordt teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De herkomst van de Kia wordt onderzocht.

Reacties