Vicky Brinkmann wint Kunstlijn Publieksprijs 2021

Foto: Aangeleverd

Ruim 200 mensen hebben een stem uitgebracht op hun favoriete kunstwerk in de Centrale Expositie van Kunstlijn 2021, te zien in Kunst Centrum Haarlem.  De winnaar van de Publieksprijs 2021 is Vicky Brinkmann. Zij schildert veel landschappen waarin lucht, water en licht een belangrijke rol spelen.

Voor de Centrale Expositie van Kunstlijn 2021 leverde ze een klein zeegezicht in met een zeilbootje dat de ondergaande zon tegemoet gaat. Met daarbij de haiku: oplichtend duister, oneindig water en lucht, verdwaald en verlicht.

Zelf zegt Vicky over haar werk: ‘Mijn landschappen zijn leeg zonder mensen en gebouwen, maar niet leeg in de betekenis van inhoudsloos. Achter de schijnbare leegte is een spanning, een energie voelbaar, die de ogenschijnlijke harmonie ieder moment kan doorbreken en veranderen, waarna iets nieuws zal verschijnen, een nieuw beeld, een nieuwe vorm.’

De uitreiking van de publieksprijs vond plaats op donderdagmiddag 11 november in Kunst Centrum Haarlem. Vicky Brinkmann zal in het voorjaar van 2022 meer van haar werk laten zien in Kunst Centrum Haarlem. De twee eervolle vermeldingen gaan naar Bram Mous en Lizan van Dijk. Het aantal uitgebrachte stemmen voor de drie kunstenaars verschilde slechts een enkele stem.

Droom jij weg bij foto’s, keramiek of juist schilderkunst? Landschappen of portretten? Wil je alles zelf kunnen invullen bij een abstract werk of gelijk zien waar het werk overgaat? Bij Kunst Centrum Haarlem is de Centrale Expositie van de Kunstlijn Haarlem te zien. De deelnemers leverden een klein werkje in. Alle disciplines, stijlen en onderwerpen hangen bij elkaar. Welk werk trekt jouw aandacht? Dat was de vraag die we aan het publiek stelden. De Centrale Expositie Verlichte Verdwaling is nog te zien tot en met zaterdag 13 november 2021

Kunst Centrum Haarlem, Gedempte Oude Gracht 117-121, Haarlem (Open dinsdag t/m zaterdag van 11-17 uur)

Reacties