112

Veel schade door brand bij Bavo-school Haarlem

Foto: Nieuwsfoto

Aan de Westergracht in het centrum van Haarlem is vanmiddag brand uitgebroken in een basisschool. Het gaat om het gebouw van de Bavoschool. De brand werd rond 16.00 uur gemeld bij de hulpdiensten. Volgens getuigen woedde de brand op de bovenverdieping van het pand, waar de gymzalen van de school gelegen zijn.

De brandweer probeerde met meerdere wagens het vuur te blussen. Rond 17.30 waren de vlammen uit. Het schoolpand aan de Westergracht heeft ‘aanzienlijke brand- en rookschade’.Volgens een woordvoerder is een persoon lichtgewond geraakt. Het gaat om een bewoner van het pand naast de school. Het slachtoffer had rook ingeademd en moest daarvoor gecontroleerd worden.

Vuurwerk
De politie verspreidde kort na het uitbreken van de brand een oproep om uit te kijken naar tien jongeren. Ze zijn naar hen op zoek, omdat de jongeren voorafgaand aan de brand vuurwerk zouden hebben afgestoken in de omgeving van de school. De politie wil hen daarom graag spreken, zegt een woordvoerder. “Het zou kunnen dat ze iets met de brand te maken hebben gehad, maar dat hoeft niet zo te zijn.”

Naar aanleiding van een oproep via Burgernet zegt de politie vele tips en reacties binnengekregen te hebben. Deze worden ‘meegenomen in het onderzoek’, aldus de politie.

Reacties