Telstar krijgt loon na werken tegen De Graafschap

Glynor Plet (in eerdere wedstrijd tegen Jong AZ) goed voor de enige Telstar-goal via een penalty.

Telstar heeft een knap punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen De Graafschap. Op een lege Vijverberg hielden De Witte Leeuwen de thuisploeg in bedwang. In de 85e minuut kreeg het loon na werken dankzij een benutte strafschop van Glynor Plet: 1-1.

(bron: NH Nieuws)

Trainer Andries Jonker gaf Roman Tugarinov voor het eerst een basisplaats. De middenvelder heeft afgelopen week in een oefenwedstrijd een uur gespeeld en mocht het van Jonker laten zien. De Rus maakte echter een zenuwachtige indruk en liep halverwege de eerste helft al tegen een gele kaart aan.

Bedenkelijk niveau
Het eerste bedrijf was sowieso van bedenkelijk niveau. Op een lege Vijverberg, waar de supporters wel te horen waren van buiten de hekken, legden beide ploegen een matige wedstrijd op de mat. De enige opleving kwam van Glynor Plet die Graafschap-doelman Hidde Jurjus omspeelde, maar vervolgens uit de draai alsnog tegen de keeper schoot.

De wedstrijd werd tien minuten na rust opengebroken door Joey Konings. De aanvaller had vrije doorgang na een slimme steekbal en verschalkte keeper Trevor Doornbusch: 1-0. Het niveau bleef onveminderd laag en Telstar-trainer Jonker merkte dat hij iets moest forceren. Door Anthony Berenstein en Ozan Kökcü in de ploeg te brengen, kregen de bezoekers meer stootkracht.

Penalty
Uit het niets kreeg Telstar de uitgelezen kans op de gelijkmaker. Yassin Zakir legde een voorzet op het hoofd van Plet, waarna verdediger Julian Lelieveld de bal tegen zijn hand kreeg. De Graafschap-speler moest met rood van het veld en Plet mocht aanleggen voor een strafschop en faalde niet: 1-1.

Telstar staat na het gelijke spel op de 15e plaats in de eerste divisie. De Velsenaren hebben 17 punten uit 15 wedstrijden. Aanstaande vrijdag wacht op Sportpark Schoonenberg de wedstrijd tegen ADO Den Haag.