Haarlem 776 jr, Graaf Willem II, Floris V en Laurens JZ Coster eren de stad en zingen bruidpaar toe

Dinsdag 23 november werd Haarlem 776 jaar. Graaf Willem II was net als in 1245 samen met Floris V en Laurens JZ Coster aanwezig om de jarige stad toe te zingen.
Foto’s, film en tekst: Charles Duijff (klik op een afbeelding voor uitvergroting)
Maar niet alleen de stad. De vroegere eigenaar van de discotheek/nachtclub ‘De Musketiers’ in Haarlem, John Castenmiller, trouwde deze heuglijke dag.  Ook dit bruidspaar en de bruiloftsgasten werden toegezongen. (zie ook filmpje)
De Bourgondisch gevormde- en door de eeuwen heen bewaarde stembanden van Willem II, Floris V en Laurens JZ Coster galmden op de binnenplaats naast het Haarlemse Stadhuis. (Hieronder het beroemde drietal) Na hun incarnatie heten zij (v.l.n.r.) Martin van Bleek, Falco Bloemendal en Hans Goes. Terug gaan in de tijd was een kwestie van even omkleden…..
Niet alleen zijn de stembanden van de heren nog in tact. Ook de conditie van het drietal laat niets te wensen over, want de edellieden doorkruisten de hele dag het centrum van Haarlem. Logisch dat ende het zoo ende dan ende tijde werd voor eene (historisch) bierbochtje. Op de achtergrond van de foto blijkt dat Haarlem in 2021 niet alleen 776 jaar Stadrecht heeft, maar sedert toen ook een aanrecht. Het aanrechtblad werd geschonken door Graaf Graniet IV. Willem II schonk in dit geval het bier in en hoefde hier ook maar tot II te telen….(O.a) het mobieltje past niet op de set, maar de regisseur heeft de heer Hans Goes terecht gewezen op deze onvolkomenheden.
Vanwege de sterk verouderde paard- en wagens uit het jaar 1245 kiezen bruidsparen anno 2021 voor wat moderner vervoer.

Voorafgaand aan het bezoek aan het Bruidspaar zong het drietal ook in het Archeologisch Museum, waar op dat moment een lezing werd gehouden/div>
Haarlem blijft een prachtige stad om te verkennen!

Reacties