Verhalenbank komt naar Haarlem; luisteren naar mooie verhalen op een gewoon stadsbankje

Foto: Aangeleverd

Op een doodgewoon stadsbankje luisteren naar een mooi luisterverhaal? Vanaf vandaag, 26 november, kan dat ook in Haarlem. Vanaf vandaag zijn er maar liefst drie Verhalenbankjes in de stad te vinden.

Dankzij bijdragen van de Gemeente Haarlem, de JC Ruigrok Stichting en een anonieme gever komen er drie bankjes aan: de Zomervaart; aan de Koudenhorn; en aan de Hommeldijk. Allemaal mooie plekjes in de stad aan het water. Met deze Waterverhalen wordt Haarlem de eerste Nederlandse stad buiten de regio Rotterdam/Vlaardingen waar Verhalenbankjes staan.

Hoe werkt het? Scan de QR code met je smartphone, neem plaats en luister. Een verteller neemt je mee op een avontuur naar een andere wereld, met een verhaal dat je raakt, ontroert of blij maakt. Een verhaal dat tot de verbeelding spreekt en je fantasie prikkelt.

De Haarlemse Waterverhalen zijn:

  • 14 pond liefde; aan de Zomervaart;
  • Tijd in de nacht aan de Koudenhorn
  • Zonlicht aan de Hommeldijk

Over De Verhalenbank:
De Verhalenbank is een gewoon stadsbankje dat ergens op een mooi plekje in staat: in het park, aan de rand van een woonwijk, achter de kerk of aan het water. Het is ook een bankje met een verhaal, letterlijk en figuurlijk. Dit doodgewone bankje verandert in een Verhalenbankje, omdat je er op je gemak kunt luisteren naar een verhaal kunt luisteren. Heel eenvoudig, met behulp van je eigen mobiele telefoon en de code die op het bankje staat aangegeven. Alle verhalen zijn speciaal geschreven voor De Verhalenbank en zijn ingesproken door professionele (stem)acteurs. Elk verhaal wordt begeleid door een filmische soundtrack, die het verhaal een extra lading en diepte geeft.

De Verhalenbank is, naast een bankje waar je op kunt zitten, tegelijkertijd een databank. Een digitale bibliotheek waarin alle verhalen worden opgeslagen. Het is de bedoeling dat de verhalen maandelijks gaan rouleren en dat op elk verhalenbankje een ander verhaal te beluisteren is. Naarmate er meer bankjes bijkomen, zal het aanbod aan verhalen voor iedereen groter worden. Er zijn echter ook bankjes met een verhaal dat specifiek is voor een bepaalde plek bijvoorbeeld door een link met de geschiedenis. In dat geval gaan deze verhalen niet op rouleren en blijven zij vast te beluisteren op deze plek.

Meer informatie is te vinden op: www.verhalenbank.eu / Instagram: www.instagram.com/deverhalenbank / Facebook: www.facebook.com/verhalenbank
Fragmenten van deze verhalen zijn te vinden op Soundcloud: https://soundcloud.com/verhalenbank

De Verhalenbank is een initiatief van Stichting Tot De Verbeelding. Tot de Verbeelding wil mensen prikkelen met fantasie, inspiratie, schoonheid en avontuur op een locatie die uitnodigt tot een moment van rust of bezinning. Meer informatie over Tot de Verbeelding staat op de website: www.totdeverbeelding.nl.

Reacties

Cookieinstellingen