Renovatie van fietspaden Rijksstraatweg Haarlem gestart

Foto: Gemeente Haarlem - aangeleverd

Vrijdag 26 november zijn de eerste betonplaten gelegd voor de opknapbeurt van de fietspaden op de Rijksstraatweg. Deze handeling markeert de start  van een traject dat komend jaar wordt uitgevoerd. In deze periode worden de fietspaden, waar grote delen beschadigd zijn door boomwortels, volledig vernieuwd.

Wethouder Berkhout: “We brengen het fietsplezier weer terug op de Rijksstraatweg! Ik ben erg blij met de gevonden oplossing van betonplaten waarmee we zowel bomen sparen als de wortelopdruk voor de toekomst voorkomen. Zo kan men straks weer lekker snel en comfortabel van deze fietspaden gebruik maken.”

Naar meer comfort op de fietspaden
De fietspaden langs de Rijksstraatweg in Haarlem Noord zijn op veel plekken in slechte staat door boomwortels. Zij drukken het asfalt naar boven waardoor hobbels en gaten ontstaan. Om te zorgen dat het fietspad weer fijn te gebruiken is, laat de gemeente het fietspad nu renoveren. Op plekken met schade door wortels van de bomen komen betonplaten en bij andere delen wordt waar nodig het asfalt vernieuwd. De keuze voor betonplaten is genomen na de evaluatie van een proefstrook op het fietspad aan de westzijde van de Rijksstraatweg tussen de Korteweg en de Ambachtstraat.

Uitdagende operatie
De fietspaden op de Rijksstraatweg zijn druk bereden. Hierdoor wordt het een uitdagende operatie om het fietsverkeer in goede banen te leiden. Ook voor de bereikbaarheid van woningen en winkels is de grootste aandacht. Begonnen wordt met het westelijke deel tussen het Delftplein en de Jan Camperstraat. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Van Gelder.

Meer informatie is te vinden op de projectpagina van de gemeente: https://www.haarlem.nl/rijksstraatweg-fietspaden/.

Reacties

Cookieinstellingen