Paarse Vrijdag ‘wearing = caring’ op het Spaarne College

Foto: Charles Duijff

Aanstaande vrijdag 10 december organiseren wij weer Paarse Vrijdag (PV) op het Spaarne College. Op deze speciale dag laten leerlingen en leraren in het hele land en zeker ook op het Spaarne College zien dat zij het belangrijk vinden dat iedere leerling en medewerker het recht heeft om zichzelf te zijn en om zich veilig te voelen op school.

Of je nu homo, hetero, lesbisch, bi, transgender of in dubio bent, wij hebben respect voor elkaar.

Georganiseerd door de GSA

De GSA (Gender&Sexuality Alliance) en een aantal medewerkers hebben de handen ineen geslagen om diverse activiteiten te gaan organiseren. Vanwege het coronavirus hebben we helaas een aantal activiteiten moeten schrappen en snel met nieuwe ideeën op de proppen moeten komen.

Voorafgaand aan de Paarse Vrijdag

Het personeel is in de weken in aanloop naar PV al meermaals geïnformeerd en heeft verschillende lessuggesties ontvangen. Zo wordt er tijdens zoveel mogelijk lessen op verschillende manieren aandacht gegeven aan dit thema. Wij hopen dat het thema nog meer gaat leven in school door er gedurende deze dag speciale aandacht voor te genereren.

School wordt versierd in paarse thema

De school zal in het (paarse) thema worden aangekleed, er zal een paarse loper bij de versierde ingang worden neergelegd en bij binnenkomst worden paarse mondkapjes uitgedeeld aan leerlingen. Het personeel vindt het paarse mondkapje al op de donderdag ervoor in het personeelsvakje, inclusief een mooi paars lintje om op te spelden. De leerlingen en docenten worden aangemoedigd naar school te komen in een paarse outfit. De klas die de meeste paarse items aan heeft wint een lekkere taart.Pauze activiteiten

Vanwege het coronavirus hebben we een aantal pauze activiteiten anders moeten inrichten en moeten cancelen. Zo wordt er nu paars fruit uitgedeeld aan alle klassen tijdens de lessen om contactmomenten te minimaliseren. Wel wordt de mogelijkheid om nagels te lakken(paars natuurlijk!) nog steeds georganiseerd en er worden paarse lekkernijen uitgedeeld door leerlingen van de GSA.

Seksuele- en genderdiversiteit als norm

Er wordt op onze school niet alleen op Paarse Vrijdag aandacht gegeven aan dit thema. De rest van het schooljaar worden er diverse theatershows en gastlessen gegeven rondom dit thema. Het Spaarne College hecht veel waarde aan het creëren van een veilige school waar je jezelf kunt zijn en respect hebt voor elkaar.

Meer informatie over Paarse Vrijdag op Spaarne College

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nadine Loerakker ([email protected]) of 06 – 241 928 36.

Reacties

Cookieinstellingen