Vrijwilligers in het zonnetje gezet op de Nationale Vrijwilligersdag

Foto: Neel van Erve (In the Picture)

Haarlemse vrijwilligers zijn gisteren, dinsdag 7 december, in het zonnetje gezet met een ‘Klein presentje voor grootse inzet’.

Vrijwilligers zijn met hun werkzaamheden onmisbaar bij vele organisaties in Haarlem en omstreken. Er zijn dagelijks heel veel vrijwilligers in touw in de zorg, bij sportclubs, in het groen, in de culturele sector. Daarnaast zijn er ook veel mensen die zich als Haarlemmer tot Haarlemmer voor elkaar inzetten. Een boodschap doen, de hond uitlaten, elkaar gezelschap houden, een praatje maken met de buurman.

Om de vrijwilligers te bedanken voor hun inzet hebben ze van de gemeente Haarlem, BUUV Haarlem en het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC) een klein presentje ontvangen.

Directeur BUUV en VWC Linda Wegman: “Het is geen makkelijk jaar geweest. Gelukkig blijken veel vrijwilligers erg flexibel te zijn en hebben ze zich ook tijdens corona ingezet waar mogelijk. Een bedankje aan hen is dan ook meer dan terecht. We hopen natuurlijk dat ze in 2022 ook vrijwilligerswerk blijven doen, het mes snijdt aan twee kanten. Aan de ene kant zijn vrijwilligers onmisbaar voor veel organisaties en aan de andere kant geeft vrijwilligerswerk aan degene die het doet veel voldoening en een zinvolle dagbesteding”.

Mensen die vrijwilligerswerk zoeken kunnen vacatures bekijken op www.haarlemvoorelkaar.nl en https://haarlem.buuv.nu/

Reacties

Cookieinstellingen