LIVE uitzending kerstnachtmis vanuit St. Bavo te Haarlem

Foto: Charles Duijff

Op vrijdag 24 december om 21.00 uur zendt mediapartner NH Media live de kerstnachtmis uit, vanuit de Kathedrale Basiliek St. Bavo te Haarlem. Met de uitzending van de mis en de kerstliederen die daarbij ten gehore worden gebracht, geeft de Noord-Hollandse tv-zender de kerstsfeer een extra zetje in de rug.

Plebaan Bart Putter van St. Bavo vertelt: “Kerken zijn bij uitstek een plek om samen te zijn. De kerstviering krijgt vanzelfsprekend altijd extra aandacht vanuit de gemeenschap. Helaas staan de huidige coronamaatregelen een ‘echte’ samenkomst niet toe. Met de live uitzending van de kerstnachtmis hopen we de kerstgedachte toch te kunnen uitdragen in Noord-Holland én daarbuiten.”

Uit het Kathedrale Koor van St. Bavo in Haarlem is een ensemble van 12 zangers samengesteld. Zij dragen onder leiding van dirigent Sanne Nieuwenhuijsen bekende kerstliederen voor. De mis vindt plaats in een feestelijk aangeklede kathedraal en wordt opgedragen door bisschop Mgr. J. Hendriks. In lijn met de voorschriften wordt de mis door maximaal 50 personen bijgewoond.

De feestelijke kerstnachtmis is live te volgen op het televisiekanaal van NH Media en van mediapartner Haarlem105, op vrijdag 24 december van 21.00-22.30 uur. Vanaf 00.00 uur wordt de registratie herhaald. De uitzending is ook live te bekijken op: nhnieuws.nl/media.

Reacties

Cookieinstellingen