Rotary Clubs in Haarlem bezorgen 200 kerstpakketten bij kinderen op kerstavond.

Foto: Unsplash - Isaac Martin

In Nederland leeft 1 op de 12 kinderen in armoede. Ook in Haarlem zijn er vele kinderen die om financiële redenen niet mee kunnen doen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Reden voor de Rotary Clubs Haarlem-Oost, Centrum en Spaarne om de handen uit de mouwen te steken. Samen met Albert Heijn Vos is een mooi kerstpakket samengesteld, speciaal voor kinderen die een extraatje verdienen.

Ruim dertig leden van de Rotary brengen de kerstattentie op kerstavond langs bij 200 gezinnen in Haarlem. Stichting Leergeld heeft ervoor gezorgd dat juist kinderen die vaak aan de zijlijn staan, een beetje extra verwend worden tijdens de Kerstdagen.

Barbara Bakker, coördinator bij Stichting Leergeld Haarlem-Zandvoort: “Alle kinderen verdienen gelijke kansen. Stichting Leergeld wil voorkomen dat kinderen door armoede in een sociaal isolement terecht komen. Hierdoor krijgen kinderen niet de mogelijkheid om zich volledig te ontwikkelen. Ze hebben vaker last van gezondheidsproblemen en gevoelens van eenzaamheid, behalen lagere onderwijsprestaties en hebben meer kans om later zelf opnieuw in een armoedesituatie terecht te komen, of in de criminaliteit. Het initiatief van Albert Heijn en de Rotary Clubs vraagt hiervoor aandacht en dat is mooi om te zien!”

Renier Thoen, commercieel directeur Albert Heijn Vos: “Bij Albert Heijn geloven we dat eten en drinken een essentiële rol speelt in het oplossen van de grote uitdagingen in de maatschappij. Het levert een belangrijke bijdrage aan een gezonde levensstijl, het verbindt mensen met elkaar en draagt bij aan een beter klimaat en daarmee een duurzame samenleving. Onze missie is dan ook: samen beter eten bereikbaar maken. Voor iedereen.

De kerstactie sluit hier goed bij aan. Vanuit onze vestigingen in het Centrum en straks ook in Haarlem-Oost willen wij zoveel mogelijk Haarlemmers met elkaar verbinden en lekker eten bereikbaar maken”.

Martijn Spruit, initiatiefnemer vanuit de Rotary Club Haarlem-Oost: “Met de Kerstactie van dit jaar hopen wij honderden kinderen in Haarlem blij te maken. Het AH-kerstpakket bevat veel lekkere en leuke items waar kinderen van houden. Door onze samenwerking met Stichting Leergeld komen ze precies terecht waar dat nodig is!”

Teun Graafland, lid van Rotary Club Haarlem-Spaarne vervolgt: “Het is de tweede keer dat we als Rotary Clubs de handen ineenslaan voor een dergelijke kerstactie in Haarlem. Het past bij onze missie om iets terug te doen voor de lokale samenleving.”

Marina Raymakers, lid Rotary Club Haarlem, tenslotte: “Deze kerstactie is voor ons een kleine moeite. Wat is er mooier dan op kerstavond je inzetten voor gezinnen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken?”.

Het Initiatief van de drie Rotary Clubs, Albert Heijn Vos en Stichting Leergeld is mede tot stand gekomen door het Vrijwilligerscentrum Haarlem & omgeving (VWC). Het VWC heeft op verzoek van de Rotary Clubs geholpen bij het koppelen van de Rotary Clubs aan het goede doel.

Reacties

Cookieinstellingen