Nieuws Veiligheidsregio en Brandweer Kennemerland

Nu we afscheid nemen van 2021 brengen de Veiligheidsregio en Brandweer Kennemerland vast wat nieuwtjes over de regio.

3 januari 2022: geen brandkranen meer, maar waterwagens!

Vanaf 3 januari maakt de brandweer officieel geen gebruik meer van brandkranen. Alle gemeenten in regio Kennemerland hebben namelijk de contracten voor het gebruik van de brandkranen opgezegd. Hoe blust de brandweer dan een brand? Hierover volgt een apart persbericht, inclusief beeldmateriaal in de eerste week van het nieuwe jaar. Toch alvast nieuwsgierig? Op het YouTube kanaal van Brandweer Kennemerland staat een animatie welke we gebruiken als uitleg over dit project.

Jeugdbrandweer heeft een nieuw uniform

Onze jongste korpsleden worden in het nieuw gestoken. De eerste foto’s van Jeugdbrandweer IJmuiden zijn binnen. We zijn er behoorlijk trots op! Meer informatie en beeldmateriaal is beschikbaar, evenals een interview met een van de jeugdleiders en tevens een van de drijvende krachten achter Brandweer_Rick_en_Joost op TikTok.

Duikers helpen de zorg

De duikers van kazerne Nieuw-Vennep uit regio Kennemerland hadden een bijzondere oefening op het programma staan. Deze ingepakte figuren zijn geen fictieve slachtoffers, maar een kunstwerk!

Kunstwerk Barbara kletter

Bij het Spaarne Gasthuis in Hoofddorp staat een kunstwerk van Barbara Kletter. Dit kunstwerk laat de menselijke maat van de zorg zien. Heel toepasselijk in deze tijden van corona waar de behoefte aan menselijk contact en (on)begrip voor het zware werk in de zorg centraal staan. De grote man en de kleine man op het kunstwerk draaien door bediening van een patiënt of bezoeker, rondjes om elkaar. Zoals soms in het echte leven ook gebeurt. (zie ook openingsfilmpje)

Het kunstwerk ‘Uitzicht’ staat midden in het water en was aan groot onderhoud toe. Ook de sloot zelf had groot onderhoud nodig. Voor zowel kunstenares Barbara Kletter als voor de technische dienst van het Spaarne Gasthuis was het onmogelijk om het kunstwerk uit het water te halen. In stijl met de boodschap van de kunstwerken, besloot de brandweer om de helpende hand aan de zorg te bieden. Dit was voor de brandweer gelijk een perfecte oefening gericht op het oplossend vermogen en communicatie met de DPL (duikploegleider). Inmiddels staat het kunstwerk weer op zijn plek om voor de zorg en bezoekers de betekenis te benadrukken.

Reacties

Cookieinstellingen