Zandvoort begint nieuwe jaar met vernieuwde boulevard

Foto: Wim Meijer Fotografie

Meteen na afloop van het zomerseizoen is men in Zandvoort gestart met het vernieuwen van de Boulevard Paulus Loot. Uitgangspunt: niet langer alleen maar steen, met aan beide kanten rijen geparkeerde auto’s, maar een uitnodigende en bredere wandelpromenade en meer groen. Inmiddels is het eerste gedeelte klaar  en konden wandelaars vanaf de kerstdagen kennismaken met  het nieuwe gezicht van de zuidelijke boulevard van de populaire badplaats.

(bron: NH Nieuws)

De weg is opnieuw bestraat, de nieuwe bankjes (zeg maar gerust ‘banken’) zijn niet alleen fraai, maar bieden in sommige gevallen zelfs genoeg ruimte om te voldoen aan de ‘anderhalvemetersamenleving’. Verder is het wandelgedeelte is een stuk breder geworden en wordt met helmgras gescheiden van de weg.

Nieuwe bankjes zelfs ‘anderhalvemetersamenleving-bestendig’

Overigens heeft het nieuwe ontwerp van de Boulevard Paulus Loot nogal wat voeten in de aarde gehad, en helemaal uitgediscussieerd is men nog steeds niet in Zandvoort. Moeilijk punt was het verdwijnen van zo’n 220 parkeerplaatsen op de boulevard. Die worden nu  grotendeels gecompenseerd door parkeerterrein De Zuid, direct achter de boulevard.Een ander hot item is de rijrichting voor fietsers. Hierover is nog geen definitief besluit genomen. Een adviesbureau, dat is ingeschakeld door de gemeente, adviseert om fietsers in beide richtingen over de boulevard te laten fietsen. In de huidige situatie mogen fietsers alleen van noord naar zuid rijden, maar het gebeurt regelmatig dat fieters ook andersom rijden.Ook staat het  nog niet vast welke kant auto’s en motoren op mogen rijden. Datzelfde adviesbureau adviseert om die rijrichting te laten zoals het nu is, omdat er anders verkeersproblemen ontstaan in de omliggende straten. Uiteindelijk neemt de raad in februari een definitief besluit over de rijrichtingen op de boulevard Paulus Loot.

Voorjaar 2022 klaar
Het zuidelijke deel van boulevard Paulus Loot moet nog op de schop. De verwachting is dat de werkzaamheden in het voorjaar van 2022 worden afgerond.

 

Reacties

Cookieinstellingen